LIEMPDENAREN LIJDEN NEDERLAAG TEGEN DERDEKLASSER AVANTI

Geen vervolg voor DVG in de beker

Voor DVG was een vervolg in de bekercompetitie alleen nog mogelijk door een ruime overwinning op Avanti '31 uit Schijndel. Zover kwam het niet; de Liempdenaren verloren zondag met 0-2.

Avanti was in de beginfase de bovenliggende partij en al in de eerste minuut werd het doel van Ronald Martens onder vuur genomen. De bal ging over. Het duurde even voordat DVG gevaar stichtte en dat was meteen de grootste kans voor de rust. Bas Smulders gaf een strakke voorzet op Aron van Dooren, die volledig vrijstond. Zijn schot werd echter door de keeper tot hoekschop verwerkt. Avanti '31 leek geschrokken, want DVG werd vervolgens verder op de eigen helft terug gedrongen. Een kopbal belandde op de paal en een voorzet werd door Teun Welvaarts van de doellijn gehaald. Het leek op een 0-0 ruststand uit te draaien, maar Avanti scoorde alsnog. DVG was in de aanval en wilde de bal in de ploeg houden door deze rond te spelen. In de verdediging werd echter een kopduel verloren en ontstond er een één-op-één-situatie met doelman Martens die kansloos was: 0-1.

BETERE TWEEDE HELFT

Meteen na rust trad de Liempdse keeper op om een grotere achterstand te voorkomen. DVG kreeg meer kansen en de mooiste aanval werd in de 61e minuut opgezet. Na een goedlopende combinatie werd de bal panklaar neergelegd voor Smulders maar zijn schot was recht op de keeper. Niet veel later werd Twan van den Broek op avontuur gestuurd en zijn solo werd op brute wijze van achteren door een verdediger van Avanti '31 onderbroken. Ondanks dat iedereen dacht dat er een vrije trap of penalty zou volgen, liet de scheidsrechter doorspelen. Vervolgens deelde hij nog twee gele kaarten uit voor commentaar op de leiding. Ook een speler van Avanti kreeg een prent, omdat een speler aan de zijlijn werd verzorgd zonder toestemming van de scheidsrechter. Zonder veel uitgespeelde kansen kabbelde de wedstrijd naar het einde. DVG liet een betere tweede helft zien, maar scoorde niet. Avanti maakte kort voor tijd nog een tweede doelpunt en bekert verder.

Zondag 23 september speelt DVG de eerste competitiewedstrijd om 14.30 uur tegen Nijnsel.

FOTO LINKS: Bas Smulders is terug op het nest bij DVG. Hier is hij aan de bal in het bekerduel met Avanti '31. (Foto: Toon van Ruremonde).