Afbeelding
Foto:

Boekenbal

in teken van

vriendschap

Het is inmiddels een échte traditie die niet meer weg te denken uit het programma van de Kinderboekenweek. Het boekenbal voor kinderen uit groepen 7 en 8 van Boxtelse basisscholen staat ook dit jaar weer op de kalender. Vrijdag 5 oktober is er in de bibliotheek aan de Burgakker en de naastgelegen Sint-Petrusschool weer van alles te beleven rond het thema 'Vriendschap, kom erbij!'

Het boekenbal wordt elk jaar georganiseerd door medewerkers van de bibliotheek en van stichting Brede Scholen Boxtel. De leerkrachten van de basisscholen Sint-Petrus, De Spelelier, De Maremak, De Vorsenpoel, Prinses Amalia, De Beemden, De Hobbendonken en Sint-Theresia begeleiden de activiteiten en houden toezicht. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van deze scholen kunnen bij hun leerkracht een kaartje kopen. De kosten bedragen drie euro, drinken en hapjes zijn daarbij inbegrepen.

SPEEDDATE

Kinderen kunnen tijdens de avond deelnemen aan een 'vriendschap-speeddate' of fotolijstjes en vriendschapsbandjes knutselen. Ook staan er sportieve activiteiten en de traditionele activiteit 'briefjes schrijven' op het programma. De rest blijft nog een verrassing...

De deur van de bibliotheek gaat om 19.00 uur open, vijf minuten van tevoren worden de naamstickers uitgedeeld op het pleintje voor de bibliotheek aan de Burgakker. Het boekenbal wordt zoals gebruikelijk om 21.05 uur gezamenlijk afgesloten, ook ouders zijn daarbij welkom.

FOTO ONDER: Sportieve activiteiten maken bijna altijd deel uit van het traditionele boekenbal voor kinderen. (Archieffoto: Peter de Koning).