Afbeelding
Foto:

JEUGD EN VOLWASSENEN ZIJN WELKOM

Kennismaken met tennis
op open dag LTV Munsel

Op de laatste dag van de Nationale Sportweek, zondag 23 september, organiseert de Boxtelse tennisvereniging LTV Munsel op haar complex aan de Voetboog een open dag voor niet-leden.

Van 11.00 tot 13.00 uur is een trainer aanwezig die kinderen en volwassenen de beginselen van het tennis bijbrengt en ze enthousiast maakt voor de sport. Deelname is gratis. Tennisrackets worden beschikbaar gesteld, deelnemers dienen wel sportschoenen te dragen. Wie zich deze dag inschrijft als nieuw lid van LTV Munsel, kan gebruikmaken van een speciale aanbieding. Mensen worden lid tot en met januari 2020 en tennissen de rest van 2018 gratis. Om in aanmerking te komen, mogen mensen het afgelopen jaar geen lid van de vereniging geweest zijn. Meer informatie: www.ltvmunsel.nl.

FOTO ONDER: Beeld van een eerdere clinic bij LTV Munsel. De vereniging organiseert zondag 23 september een open dag waar jong en oud kennis kunnen maken met tennis. (Foto: LTV Munsel).

BILJARTERS DAGCOMPETITIE FIER AAN KOP

Libespelers van 't Ivoor boeken een riante zege

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartclub 't Ivoor dat uitkomt in de avondcompetitie boekte een riante zege op Het Wapen van Eerschot 2: 30-18. Wederom was Fouad Hasbani de uitblinker. Hij maakte zijn 130 caramboles in slechts acht beurten en kwam tot een moyenne van 16,25. Theo Verhagen en Chris Fasseur wonnen ook hun partijen.

't Ivoor 2 won eveneens. De biljarters waren met 27-23 te sterk voor De Straat. Het derde libreteam moest de eer aan tegenstander Krijt op Tijd laten (22-28) en 't Ivoor 4 verloor met 30-23 van Kup '77.

In de dagcompetitie driebanden klein scoorde 't Ivoor 1 maximaal: 30 punten. Cor van Beers trok de grootste aandacht met zeventien caramboles in 33 beurten (moyenne 0,515). Op de grote tafel won 't Ivoor van Touché uit Oss. Bernhard Legierse en Louis van der Meijden wonnen hun duels.

De driebanders van 't Ivoor die uitkomen in de eredivisie (Buffalo League) verloren thuis hun eerste ontmoeting van Bousema Lochem met 2-6 ondanks een teammoyenne van 1,141. Jack van Peer sloot als enige Boxtelse biljarter winnend af met een prachtmoyenne van 1,818.

EEN PUNT TEKORT

In de dagcompetitie libre kwam het eerste team opnieuw tot veertig punten, het maximaal aantal punten dat te behalen is. Hierdoor gaat de ploeg fier aan kop. Het duel was een Boxtels onderonsje: 't Ivoor 3 had geen schijn van kans. De librespelers van 't Ivoor 2 wonnen met met 37-34 van Rio Bar en 't Ivoor 4 kwam een punt tekort voor de maximale winst. Harrie van der Velden maakte 43 caramboles in achttien beurten en kwam tot een moyenne van 2,38.

Het vijfde team won de ontmoeting tegen De Baarzen 3 en op de kleine tafel sloot 't Ivoor 6 het duel tegen Pas Buiten met 28-25 winnend af. De biljarters van 't Ivoor 7 en 9 wonnen van respectievelijk café Het Trefpunt (25-20) en De Hopbel (28-23). Team 8 kwam tegen Het Groene Laken tot een gelijkspel: 28-28.


COR VAN BEERS NAAR FINALE DRIEBANDEN

Ruime overwinning voor de biljarters uit Liempde

Het eerste team van biljartvereniging 't Wapen van Liempde/Regiobank nam het op tegen Hazelaar 3, een herhaling van de finalewedstrijd van vorig seizoen. De opponent uit Rosmalen werd met ruime cijfers verslagen: 28-20.

Johan van der Ven speelde goed (gemiddelde van 3.478) en gaf de tegenstander geen enkele kans. Peter van Lierop speelde precies vier gemiddeld en won overtuigend. Leo van Hastenberg (220 caramboles grote hoek) liet zich van zijn goede kant zien, maar zijn tegenstander was nog net iets beter op dreef. Toch speelde Van Hastenberg zijn beste partij tot nu toe en maakte 197 caramboles in 13 beurten. (15.153 gemiddeld en een hoogste serie van 72).

Het derde team van 't Wapen van Liempde staat door opnieuw een winstpartij tegen De Uitdaging (16-30) bovenaan de ranglijst. Patrick Sterrenburg snelde in 24 beurten naar de finish. Cor van Beers deed het nog sneller en rondde zijn partij in negentien beurten (ruim drie gemiddeld) met een hoogste serie van twintig af. Edward Korsten versloeg de tegenstander ruimschoots in twintig beurten (3.750 gem.) en maakte hierin een serie van 23. De hoogste serie was opnieuw voor Van Hastenberg met 72. Goede tweede was Korsten met 23.

DISTRICSFINALE

Cor van Beers van 't Wapen van Liempde nam afgelopen weekeinde deel aan de districtsfinale driebanden-klein in Kerkdriel. Hij kwam uit in de derde klasse en wist in een poule van acht biljarters op de tweede plaats te eindigen. De biljarter sloot vijf van de zeven duels winnend af met een gemiddelde van 0,383 en een hoogste serie van drie. Hiermee plaatst Van Beers zich voor de gewestelijke finale op de Veluwe in het weekend van 13 en 14 oktober.


Biljarten Liempde

Dit jaar wordt na ruim dertig jaar weer een Liempdse recreatieve biljartcompetitie opgezet. Als er voldoende deelnemers zijn, gaat die op 8 oktober van start. De wedstrijden worden gespeeld op maandagavond in D'n Durpsherberg en op dinsdagavond in café 't Huukske. Inschrijven kan in die kroegen tot en met 25 september. Deelname kost 10 euro.


Samengaan gilden

De gilden Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan en Sint-Joris & Sint-Catharina werken al geruime tijd aan een traject om te komen tot één gilde in Gemonde. Inmiddels zijn de partijen zover dat de officiële stappen voor samengaan genomen kunnen worden. De leden van beide verenigingen zijn uitgenodigd voor een algemene ledenvergadering op woensdag 3 oktober om 20.00 uur in gildeaccommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven en wordt de leden gevraagd in te stemmen met de nieuwe statuten en het nieuwe bestuur.