btr
btr Foto:

TS DEKKER MAAKT ZICH OP VOOR POLEN

Leden TS Dekker behalen D-licentie scheidsrechter

Onder leiding van sabum Ad Dekker van Taekwondo School Dekker en in samenwerking met andere coaches vond zaterdag de laatste gezamenlijke landelijke selectietraining plaats in Delft. Na ruim een jaar getraind te hebben, is het Nederlands team klaar om op 4 oktober deel te nemen aan het Europees kampioenschap in Polen. Een dag later reisden vijf leden van TS Dekker af naar Barneveld. Zij behaalden de scheidsrechterslicentie D.

Sabum Dekker leidde de training in Delft in samenwerking met coaches sayhun Colin Bakker, sabums Marcel Hildering, Marco van den Bosch, Jamil Tjamie en boosabums Samantha Booij en Aaron Dekker. Vijf leden van de Boxtelse verenigingen nemen deel aan het kampioenschap in Polen: Linda Beekmans (wereldkampioen 2017), Tilila Marouche (brons WK 2017), Jolijn van Eisden (brons WK 2017), Corne Beekmans (deelnemer WK 2017) en Areeb Abbas Ashraf (deelnemer WK 2017). Het Nederlandse team bestaat verder uit de scholen Cheo Go Kwan, Taekwondo Den Hoorn, Tjamie Sports en Jung Shi. Als laatste voorbereiding op het kampioenschap in Polen neemt het team eerst nog deel aan het Taekwondo Matsuru Cup Toernooi op zondag 23 september in het Friese Appelscha.

Alexander Beekmans, Linda Beekmans, Amy Bressers, Tillia Marouche en Raymond Verberk namen zondag deel aan de scheidsrechterscursus in Barneveld om de door hun felbegeerde D-licentie te behalen. Alle deelnemers kwamen geslaagd terug.

FOTO BOVEN: Vijf leden van Taekwondo School Dekker slaagden voor het scheidsrechtersexamen. Van links naar rechts: Tillia Marouche, Raymond Verberk, Alexander Beekmans, Ad Dekker, Amy Bressers en Linda Beekmans. (Foto: TS Dekker).

Sport Kort

Tennisclinic Merletten

Ruim veertig deelnemers, onder wie 26 kinderen, namen zondag deel aan de kennismakingsclinic van tennisvereniging LTV De Merletten in Boxtel. Tijdens de ochtend kwamen alle tennisslagen – van backhand tot smash – op een speelse wijze aan bod. Voor de jongste jeugd werden er balvaardigheidsspelletjes gespeeld. De senioren mochten het onder meer opnemen tegen de trainers en selectiespelers van de vereniging. Na afloop ontvingen alle kinderen een tennisdiploma. Minstens negentien nieuwe leden meldden zich aan.


EVENEMENT TREKT RUIM 200 SPORTERS

Winnaars vorig jaar opnieuw op podium Profielloop Gemonde

De derde editie van de Profielloop in Gemonde heeft nagenoeg dezelfde winnaars opgeleverd als vorig jaar. Janny Maas uit Boxtel en Leon van der Rijt uit 's-Hertogenbosch kwamen opnieuw jaar als eerste over de finish bij de wedstrijd over 10 kilometer. Margo Heurman uit Ubbergen won andermaal de 5,5 kilometer, bij de mannen kwam wel een nieuwe winnaar uit de bus: Twan Verkamman uit Rosmalen stond voor het eerst op het podium.

Het sportieve evenement, met start en finish bij voetbalvereniging Irene, werd afgetrapt met de Kidsrun. 27 basisscholieren legden een kilometer af. Voor Rick Lahr en Fleur van der Heijden, de snelste jongen en het snelste meisje, waren prijzen beschikbaar.

Vervolgens was het tijd voor de hardloopwedstrijd, die de 140 deelnemers door het buitengebied van Gemonde voerde. Een kwartier later mochten de 59 wandelaars vertrekken; zij legden dezelfde route af.

De uitslagen van de hardloopwedstrijden over 5,5 en 10 kilometer en foto's van het evenement zijn te vinden op de website www.profielloop.nl.

FOTO ONDER: Twan Verkamman scherpte het parcoursrecord met ruim twee minuten aan tot 19 minuten en 40 seconden. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding