Afbeelding
Foto:

VERKOOP APPARTEMENTEN START IN VOORJAAR 2019

Princenlant 4 start later door 'foutje'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Door het ontbreken van een getal in het bestemmingsplan is de realisering van appartementencomplex Princenlant 4 aan de Beneluxlaan met een jaar vertraagd. Pas eind 2019 zal het nieuwbouw van start gaan, zo is de verwachting.

Drie dagen voordat 2017 werd uitgeluid, zetten wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel en Erik Leijten van Hurks Vastgoedontwikkeling hun handtekeningen onder de overeenkomst voor Princenlant 4. Eind 2018 zou de bouw van 34 'gasloze' appartementen in de wijk Oost moeten starten. Dat blijkt niet haalbaar. Een foutje in het bestemmingsplan gooit echter roet in het eten...

In het ingediende bestemmingsplan voor Princenlant 4, dat op het braakliggende terrein moet verrijzen waar tot 2007 sporthal Den Haagakker stond, ontbreekt nu het aantal wooneenheden. Deze afwijking werd pas recent ontdekt, ,,Het is bepalend voor het aantal woningen dat gerealiseerd mag worden op grond van het bestemmingsplan. Die aanduiding ontbreekt en dat betekent dat er geen nieuwe huizen gebouwd kunnen worden", aldus een woordvoerder van de gemeente Boxtel. ,,Ondanks dat het hier om een klein foutje gaat, zullen bij de reparatie regels in acht moeten worden genomen."

Dit houdt in dat er een nieuw bestemmingsplan dient te worden opgesteld. Het ontwerpplan wordt opnieuw zes weken ter inzage gelegd, zodat inwoners kunnen reageren. Vervolgens wordt het definitieve bestemmingsplan gepresenteerd, waartegen zes weken lang beroep kan worden aangetekend. ,,Gelet op de doorlooptijd van een nieuw bestemmingsplan en het feit dat de ontwikkelaar voornemens is te starten met de bouw pas nadat de vergunning onherroepelijk is geworden, zal de bouw naar alle waarschijnlijkheid dit jaar niet meer starten", aldus de gemeentewoordvoerder.

Daan Beelen van Hurks bevestigt dat: ,,De verkoop van de woningen gaat in het voorjaar van 2019 van start. Afhankelijk van de voortgang van de verkoop kijken we wanneer de bouw kan beginnen. Ik verwacht dat dit eind 2019 zal zijn." Volgens de projectontwikkelaar komen fouten in bestemmingsplannen vaker voor. Dit is niet uniek." Belangstellenden die op de hoogte wilden blijven van Princenlant 4, zijn onlangs geïnformeerd door middel van een digitale nieuwsbrief. Omwonenden worden per post aangeschreven.

GEEN GARAGE

Het project bestaat uit 34 appartementen van circa 84 tot 100 vierkante meter met balkon. Het complex telt zeven bouwlagen en de woningen op de hoogste verdieping krijgen een dakterras en worden groter: tussen 106 en 127 vierkante meter. Rond het complex verrijst een park met vijver. In eerdere plannen zouden toekomstige bewoners gebruik kunnen maken van een verdiepte parkeergarage onder het complex, maar dit is geschrapt in het huidige ontwerp. Er komen nu parkeerplaatsen aan de Hendrik Verheeslaan.

FOTO BOVEN: Door een foutje in het bestemmingsplan start de bouw van appartementencomplex Princenlant op het braakliggende terrein van de vroegere sporthal Den Haagakker een jaar later. (Foto: Henk van Weert).


Jas en Hanne op visite bij reus Sjtuf in Roermond

De reuzen Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor namen zondag deel aan een feestelijke optocht in de Limburgse Roermond.

In gezelschap van dansgroep De Keigoeikes en Jasband De Keiknoepers was het Boxtelse reuzenduo te gast bij hun collega Sjtuf, een verbastering van Sint-Christoffel. De Boxtelaren beleefden een mooie dag, meldt woordvoerder Paul Hermans. Zondag 7 oktober maken Jas en Hanne opnieuw een uitje. Dan voert de reis naar Goirle. (Foto: Paul Hermans).

Afbeelding