Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Boxtelse netwerkclub realiseert hartenwens

JCI tekent voor Audrey's droomdag

LINDA VAN DE WIEL

,,Ik vond de droomdag heel leuk..

Heel vroeg en ook super spannend...

Het leukste was voor mij het paardrijden op het strand...

En het was zo'n mooi paard..

En die mevrouw was ook super aardig!"

Eindelijk: na veel telefoontjes en een hoop gepuzzel, vond donderdag 6 september de langverwachte droomdag van het getraumatiseerde meisje Audrey plaats. Eline Clijnk (31) en Jasper van den Berg (39) organiseerden de bijzondere dag namens JCI Dommeland en met de hulp van stichting Dream 4 Kids. De Boxtelse Ondernemers Trofee 2018, die tweejaarlijks wordt georganiseerd door de actieve netwerkclub, steunt elke editie een maatschappelijk doel. Het resultaat: een perfecte dag vol verrassingen voor de dertienjarige Audrey.

Stichting Dream 4 Kids organiseert zogenaamde droomdagen voor kinderen die te kampen hebben met een ernstig jeugdtrauma. ,,Uit voorlopig onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat 75 procent van de kinderen baat heeft bij een droomdag", vertelde Peggy Roelofsen van de stichting eerder in Brabants Centrum. ,,Het helpt kinderen bij hun verwerkingsproces."

Het vinden van dit maatschappelijke doel voor de BOT, die dit jaar plaatsvindt op donderdag 8 november, was niet eenvoudig. Clijnk: ,,We hebben verschillende stichtingen benaderd waaraan we - zo bleek later - alleen geld mochten doneren. Dit past niet binnen de visie van onze netwerkclub. Wij steken graag de handen uit de mouwen. Dat is ons motto. Toen we geattendeerd werden op Dream 4 Kids, die wél de mogelijkheid gaf concreet te kunnen bijdragen, waren we meteen verkocht."

De uitwerking van de droomdag was in handen van Van den Berg en Clijnk. ,,De samenwerking met Dream 4 Kids verliep prima. We hebben veel contact gehad met de medewerkers van de stichting en zijn daarna aangemeld als 'dreamchaser'", aldus Clijnk. ,,Eerst hebben we de droomdag 'opgehaald'; we hebben haar dromen en wensen met elkaar besproken. We hebben veel gevraagd over onder meer haar hobby's, droomauto en lievelingseten."

Ze vervolgt: ,,Tijdens het maken van een dagprogramma en het benaderen van sponsors zijn we gecoacht door een medewerker van Dream 4 Kids. Ik vind het nog steeds bijzonder dat we veel belangeloze medewerking van verschillende ondernemers hebben gekregen om Audrey's dromen te laten uitkomen."

CADEAUTJES

De hartenwens van Audrey was paardrijden op het strand. ,,Bovendien is ze verzot op alle andere dieren. Tijdens de droomdag zijn we dan ook - nadat we haar ophaalden in een Audi cabrio - naar het strand gereden. Vervolgens zijn we naar Best gegaan, waar we hebben geluncht bij McDonalds", vertelt medeorganisator Clijnk van JCI Dommelland.

De feestelijke dag was toen nog niet voorbij voor het meisje. ,,We hebben haar flink verwend met cadeautjes, waaronder benodigdheden voor het paardrijden én een spiegelreflexcamera."

In Best Zoo, waar het gezelschap vervolgens heen ging, mocht Audrey dieren voederen en kreeg ze een rondleiding. Ook kreeg ze van een professioneel fotograaf een workshop dieren fotograferen. ,,En de dag eindigde met haar lievelingseten: sushi."

Wat Audrey zelf van haar droomdag vond? Dit beschreef ze in een paar hartverwarmende zinnen: ,,Bij de dierentuin vond ik het knuffelen met de babydieren echt het einde. De babyotters klinken als kuikens. Zo schattig. Daarna heb ik nog geweldige hulp gehad van fotograaf Daisy bij het ontdekken van mijn nieuwe camera."

FOTO BOVEN: Het hoogtepunt van Audrey's droomdag? Babydieren knuffelen! (Foto: Daisy Renders).

Liempde

Expositie Jessica Braken

Kunstschilder Jessica Braken exposeert in september haar schilderijen in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. Ze is gespecialiseerd in schilderijen van dieren en portretten. De werken van Braken zijn van maandag tot en met zondag tussen 11.00 en 16.00 uur.