Afbeelding
Foto: Bakkerij Van Eijndhoven

48.000 ZOETE BROODJES VOOR HCL-LEDEN

Liempdse bakker bijna bij 'gouwen krentenbolleke'

PÅL JANSEN

De leden van Hockey Club Liempde (HCL) smullen ieder weekeinde van de krentenbollen van bakkerij Van Eijndhoven. Dit seizoen is het een decennium geleden dat Jos en Ine hun eerste wekelijkse sponsorbijdrage van 250 krentenbollen leverden. Dit seizoen wordt krentenbol nummer 48.000 afgebakken voor de club. En volgend jaar staat de 50.000e op de rol. ,,Dat wordt dan een 'gouwen krentebolleke'", grapt Jos.

,,Boudewijn Franken legde in het verleden ieder weekeinde de jeugdleden van HCL in de watten. Die kregen allemaal pannenkoeken na de wedstrijd", blikt de Liempdse bakker terug. ,,Hij overleed echter in 2004."

Uiteindelijk was dit voor Jos de achterliggende gedachte om een paar jaar later te sponsoren 'in natura', zoals dat heet. Met een van zijn specialiteiten: krentenbollen. ,,Ik zat toen in het bestuur, onder meer met Marijke Bosch, en in zijn nagedachtenis wilden wij dit voortzetten."

INZET VAN LEDEN

Naast dat de bijdrage bedoeld is om de kinderen te verwennen, heeft deze volgens Jos dan ook symbolische waarde: ,,Wat Boudewijn toen is gestart, is nu nog steeds actueel", zegt de broodjesmaker. ,,Bij een hockeyclub komt er geld aan te pas, maar nog veel meer moet het komen van de inzet van leden: daar staat of valt een vereniging mee."

FOTO LINKS: In plaats van geld, bestaat de sponsorbijdrage van bakkerij Van Eijndhoven wekelijks uit 250 krentenbollen. (Foto: Jos en Ine van Eijndhoven).


Dorpstafel Gemonde

Dorpstafel Gemonde heeft wekelijks diverse activiteiten op het programma staan, naast de vaste bijeenkomst op woensdag. Zo is er om de week een fietstocht. De eerstvolgende vindt plaats op dinsdag 18 september: vertrekpunt om 09.30 uur is de Sint-Lambertuskerk in Gemonde. Daarnaast kan men meerdere keren per week jeu de boules spelen bij de kiosk en is er de wekelijkse wandeltocht op de woensdagochtend om 09.30 uur vanaf de kerk. Kijk voor meer informatie op de website www.onzedorpstafel.nl.

Tekenles in Esch

Ton van Eijndhoven verzorgt in het najaar gratis tekenlessen in Esch. De cursus vindt wekelijks op vrijdag plaats achter de Sint-Willibrordusschool. Bij voldoende aanmeldingen gaan de lessen op vrijdag 21 september van start. Mensen wordt gevraagd zelf papier, potloden en gummen mee te brengen. Tijdens de les, die duurt van 09.30 tot 11.30 uur, wordt koffie of thee à vijftig eurocent geschonken. Aanmelden is mogelijk via e-mail: eijnd01@ziggo.nl of telefoonnummer 06-51 11 08 62.