Afbeelding
Foto: Peter de Koning

STARTSEIN BOUW OP TERREIN VAN HUGENPOTHSTRAAT

Van oud naar nieuw in wijk Breukelen

Nadat de sloopkogel in februari tegen de bekende witte woningen aan de Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat werd geslingerd, bleef het bouwterrein leeg. Dat had te maken met de bestemmingsplanprocedure, omdat de nieuwe huizen iets verder van de straat af komen te staan en een voortuintje krijgen. De voorbije weken werden de eerste bouwvoorbereidingen getroffen. Dinsdag wordt het officiƫle startsein gegeven.

Op het inmiddels braakliggende perceel in de wijk Breukelen worden 25 eengezinswoningen en acht energiezuinige appartementen gebouwd. De woningen worden de eerste nul-op-de-meterwoningen in de sociale huursector in de regio Boxtel, aldus Sint-Joseph. Wethouders Eric van den Broek en Peter van de Wiel verrichten 18 september met directeur-bestuurder Rob Dekker van woonstichting Sint-Joseph en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, de officiƫle starthandeling. Voor omwonenden wordt ten tijde van het bereiken van het hoogste punt een gezamenlijke viering gehouden, meldt de woonstichting.

De bouwvakkers beginnen vanaf de kruising bij het Baanderherencollege. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken, rijdt het vrachtverkeer over een bouwweg vanaf de Hendrika van Haeftenstraat naar het terrein. De verwachting is dat in mei 2019 de woningen worden opgeleverd. (Foto: Peter de Koning).