Afbeelding
Foto: Lars van den Akker

HARMONIEËN EN FANFARES PRESENTEREN PLAN VOOR OPLEIDING

Pilot Muziekloket start op Culturale

De harmonieën en fanfares (hafa's) presenteren zaterdag 15 september tijdens de Culturale (voorheen Uitmarkt) het Muziekloket Boxtel. Vandaag hebben zij wethouder Marusjka Lestrade op de hoogte gesteld van hun plannen. Mensen die geïnteresseerd zijn om lessen te volgen in muziek, zang, theater en dans kunnen hun wensen voortaan doorgeven op de website www.muziekloketboxtel.nl.

PÅL JANSEN

Het Muziekloket is een initiatief van Boxtel's Harmonie, Gildenbondsharmonie, fanfare Concordia uit Liempde en fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel. Maar ook muziekschool MuzeBox, musicalschool F-act, Rawneal Dance uit Boxtel en The Talent Factory uit Liempde zijn partners in het geheel. Meer partijen op het gebied van muziek, zang, theater en dans kunnen nog aanschuiven. ,,Iedereen waarvan wij weten dat die bezig is met muziekeducatie is aangeschreven", vertelt voorzitter Paul van Alphen van Boxtel's Harmonie. ,,Het kan ook zijn dat we een partij gemist hebben, dus die kan zich nog altijd melden."

Het werkt vrij eenvoudig stellen de initiatiefnemers. Op de website vult een aanvrager zijn of haar naam en contactgegevens in. Ook geeft diegene aan wat 'ie wil op het gebied muziek, zang, theater of dans. ,,Achter de website zitten mensen die bekijken wat de vraag is en het aanbod terugkoppelen", licht secretaris Riet Torringa van fanfare Concordia toe. Iedere partner die meedoet, verzorgt een deel van het aanbod. De hafa's uiteraard lessen in slagwerk- en blaasinstrumenten, Rawneal op het gebied van dans.

Mochten er wensen zijn die binnen de directe omgeving niet verzorgd kunnen worden, dan wordt verder buiten Boxtel gekeken. Het loket is bedoeld om de zoektocht naar muzikale en culturele lessen voor geïnteresseerden makkelijker te maken. ,,Als ik nu bijvoorbeeld keyboard wil leren spelen, hoe kom ik dan uit bij diegene die dat doet", vertelt Torringa. Het Muziekloket gaat dus voor mensen op zoek naar de juiste lessen.

Vandaag bespraken de vertegenwoordigers van de hafa's hun muziekonderwijsplan met cultuurwethouder Marusjka Lestrade. De muziekverenigingen namen sinds het faillissement van MIK Kunsteducatie in 2015 de opleiding voor blaasinstrumenten en slagwerk op zich en kregen daarvoor 48.000 euro subsidie per jaar. Voor dat geld vroeg Lestrade echter om met een plan te komen voor een bredere doelgroep.

Pagina 2: 'Elkaar motiveren tijdens muziekles'.

FOTO BOVEN: Ouders die muziekles zoeken voor hun kinderen kunnen vanaf zaterdag 15 september de website www.muziekloketboxtel.nl raadplegen. Ook voor theater, zang en dans kan men daar terecht. (Foto: Lars van den Akker).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding