Afbeelding
Foto: Hans Verberk

'Mars' over de klompenhistorie van Liempde

De gidsen van Gastvrij Liempde verzorgen zondag 16 september een 'klompenmars'. De wandelexcursie gaat langs plekken die een zichtbare of onzichtbare relatie hebben met de klompenhistorie van het dorp.

Het houten schoeisel heeft een rijk verleden in Liempde. Eind negentiende eeuw telde de plaats nog 29 klompenmakerijen. Toentertijd was het buitengebied rijk aan wilgen en populieren, de houtsoorten waarvan de meeste klompen werden gemaakt.

De historische klompenexcursie start 10.00 uur bij bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde en is rond 12.00 uur afgelopen. Deelname kost vijf euro. In het kader van de Week van het Muntje krijgen mensen twee euro korting bij inlevering van twee Op Liemt Gemunt-muntjes.


Expositie Nemerlaer

Kasteel Nemerlaer in Haaren vormt tot en met zondag 30 september het decor voor de schilderijenexpositie van kunstenares Marianne van Nunen. De werken van de van origine Tilburgse zijn abstract en figuratief geschilderd in olie, acryl en aquarel. De expositie is op zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur geopend. Entree is vijf euro. Buiten de openingstijden is het voor groepen mogelijk om op afspraak de tentoonstelling te bezichtigen door contact op te nemen via tel. 06-49 26 47 84 of e-mail: carolevos@gmail.com.


MTB-toertocht:
fietsers crossen
door de bossen

Fietsclub LTC Het Groene Woud uit Liempde hield zondag alweer de zeventiende editie van de MTB-Tourtocht. Mountainbikers en veldrijders reden die dag zoveel mogelijk over onverharde wegen en paden in Het Groene Woud.

De routes van 35, 50 of 65 kilometer voerden de deelnemers door de gemeente Boxtel en Meierijstad en doorkruisten onder meer de Vlagheide en de Vresselse bossen. En na afloop van de tocht konden de fietsers genieten van een welverdiend drankje bij startpunt café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde. (Foto: Hans Verberk).