Afbeelding
Foto: Joleen van Rooij

What's Up, Elke en Demi?

In de pianopraktijk van Marjo Grietjes klinkt maandagavond betoverende muziek. Elke Broeders en Demi van Rooij zijn namelijk druk aan het repeteren voor hun optreden komende zaterdag tijdens de Culturale in Podium Boxtel. Tijdens deze openingsavond van kunst- en cultuurweek QQLQ verzorgen beide 12-jarige meisjes een solo-optreden op piano. Dit vormt dan meteen een mooi voorproefje voor Klassiek op de Dommel, waaraan het duo op zondag 23 september óók meedoet.

Hebben jullie al eerder voor zoveel mensen opgetreden? ,,Ik heb al wel vaker aan een concert meegedaan, maar niet met zoveel publiek", zegt Demi. ,,Ik heb eerder ook al opgetreden voor publiek met KISI, een musicalgroep in Helmond. Dat is met zang, dans en toneel", legt Elke uit.

Hoe is de liefde voor de piano bij jullie ontstaan? ,,Mijn broers en zussen speelden ook al piano en we oefenden altijd met onze oma die naast ons woont. Ik was zes jaar oud toen ik begon met pianospelen", legt Elke uit. Demi: ,,Ik wilde altijd al een muziekinstrument bespelen, maar ik had nooit verwacht dat het de piano zou worden. Vrienden van mijn vader wilden hun vleugel kwijt en die staat nu dus bij ons. Ik speel vanaf mijn achtste jaar piano."

Welke nummers gaan jullie zaterdag spelen? Demi: ,,Ik ga Für Elise ten gehore brengen. Ik heb het stuk samen met Marjo uitgekozen. Elke: ,,Ik heb gekozen voor Il Giorni." Hierna laten de pianistes allebei horen hoe deze nummers klinken op de piano. Dat wordt beslist genieten voor het publiek tijdens de Culturale...

Wat zijn jullie toekomstplannen wat betreft pianospelen? Demi vertelt: ,,Ik wilde eigenlijk altijd graag naar het conservatorium, maar ik denk dat dit niet gaat lukken. Het pianospelen zie ik dan maar als een leuke hobby. Ik word er blij van." Ook Elke denkt niet als pianiste haar geld te gaan verdienen. Hoe dan wel, dat weet ik nog niet".

Waar zitten jullie op school? Elke: ,,Ik zit in groep 8 van de Molenwijkschool ,, En ik ben net begonnen op de middelbare school in Vught", zegt Demi.

FOTO RECHTS: Elke Broeders (rechts) en Demi van Rooij. (Foto: Joleen van Rooij).