Afbeelding
Foto:

STARTBIJEENKOMSTEN IN D'N LIEMPDSEN HERD OP 19 SEPTEMBER


Lokaal werken aan duurzame energie

Nationaal Landschap Het Groene Woud geeft samen met de gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Meierijstad vorm aan ECCO, het Europese project waarmee op lokaal niveau energie-initiatieven van de grond komen. Dat heeft als doel om inwoners, bedrijven, gemeenten en maatschappelijke organisaties helpen over te stappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. De startbijeenkomsten vinden woensdag 19 september plaats in D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde.

Er worden twee dezelfde bijeenkomsten gehouden: in de middag en de avond. Doel is om lokale en regionale initiatieven van de grond te laten komen waarvan de omgeving direct profiteert. Tot 2021 worden minimaal vijf actieprogramma's op poten gezet, inclusief tien concrete projecten die op korte termijn te realiseren zijn. Het Groene Woud zorgt voor ondersteuning en hulp bij ontwikkeling, opzet en uitvoering. Ook in andere landen vinden ECCO-activiteiten plaats.

100.000 ZONNEPANELEN

Naast initiatieven van de betrokken gemeenten heeft ECCO nog een concreet doel: in het gebied van de deelnemende gemeenten worden in totaal zo'n 100.000 zonnepanelen geplaatst. Dit project komt tijdens de startbijeenkomsten aan bod, evenals de thema's energie en kunst, energieaanpak bedrijventerreinen, landbouw en energie, gemeenschappelijke zonnepanelen in Het Groene Woud, energiegemeenschappen en De Kunsten en energietransitie. Partners als ZLTO, Over Morgen, RElokal en HetEnergieBureau verlenen hun medewerking aan de bijeenkomsten. Wie belangstelling heeft voor een van de bijeenkomsten, kan zich opgeven via eccohetgroenewoud.nl.