VERLIES HOCKEYMANNEN ÉN -VROUWEN

MEP toont te veel ontzag voor tegenstanders

Bij de aanvang van de nieuwe hockeycompetitie leden zowel de mannen als de vrouwen van MEP zondag een thuisnederlaag. Het gepromoveerde damesteam ging in sportpark Molenwijk met 1-2 ten onder tegen Ring Pass uit Delft. De herenploeg trok met 3-5 aan het kortste eind tegen Berkel-Enschot.

Onder prachtige weersomstandigheden acteerden de vrouwen van MEP voor het eerst op landelijk niveau. Met enige schroom trad het Boxtelse team de fysiek wat sterkere tegenstander tegemoet. De beginfase was voor de gasten uit Delft, maar geleidelijk nam MEP het initiatief over en bleek technisch de betere ploeg. Kansen kwamen er over en weer en ook vielen aan beide zijden de nodige strafcorners. Guusje Peijnenburg scoorde bij een uitval vlak voor rust de eerste Boxtelse treffer op landelijk niveau.

Zoals verwacht ging Ring Pass in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. MEP werd flink onder druk gezet en kwam er niet meer uit. Omdat het middenveld ontbrak, konden de voorwaartsen van de Boxtelse ploeg onvoldoende worden gevoed. De afgeslagen aanvallen van Delft kwamen net zo hard weer terug. Keepster Amber Kools kon aanvankelijk

het tij nog keren, maar moest na tien minuten buigen: 1-1.

Ring Pass pakte door en uit een reeks strafcorners viel de 1-2. In die fase was het weer MEP dat de klok sloeg en de druk op de gasten uit Delft nam toe. De vermeende gelijkmaker werd door de tweede arbiter afgekeurd. De hockeysters probeerden nog wel, maar het heilig vuur was er een beetje uit. De 1-2 bleef op het bord en daarmee kreeg MEP net iets te weinig. Debuterend coach Stijn Koesen mag tevreden zijn over het vertoonde spel, maar met het resultaat zal hij niet kunnen leven. Zondag 16 september kunnen de vrouwen zich revancheren tegen Rood Wit in Aerdenhout om 12.45 uur.

GOLD CUP

De vrouwenploeg van MEP neemt naast de competitie ook deel aan de Gold Cup, een bekertoernooi voor teams uit de hoofd-, promotie- en overgangsklasse. Het evenement kent dit jaar een recordaantal van ruim tachtig deelnemende teams. MEP komt in de eerste ronde uit in de regio zuid-oost en speelt donderdag 20 september om 20.30 uur een thuisduel tegen Oss. De winnaar gaat in de tweede ronde het duel aan met MOP uit Vught.

TWEE GEZICHTEN

De vernieuwde mannenploeg van MEP toonde in de wedstrijd tegen Berkel-Enschot twee gezichten. De oudere spelers en routiniers bij MEP zijn vertrokken en met maar liefst zes spelers uit de A-jeugd bouwt nieuwe coach Sven van der Most aan een elftal voor de toekomst. In de eerste helft lieten de Boxtelse jonkies zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. Ze toonden veel te veel ontzag voor de geroutineerde en oudere tegenstanders. Binnen 25 minuten stond het al 0-4 en zat coach Van der Most zich te verbijten op de bank. Het enige wapenfeit van de Boxtelaren was een schot op de paal.

PERSPECTIEF

Van der Most moet in de rust harde woorden hebben gesproken, want in de tweede helft stond er een onherkenbaar MEP-team binnen de lijnen. De 'jonge honden' vochten als leeuwen en trokken onbevangen en fel het initiatief naar zich toe. Jules Baken scoorde uit een strafcorner de 1-4. Dat de gasten er weer overheen kwamen met de vijfde treffer deerde MEP niet. Gijs van Dooren scoorde de 2-5 en opnieuw Baken de 3-5. Met een beetje geluk had er meer ingezeten, maar dat was de Boxtelaren niet gegund. Met de uitslag zal Van der Most zeker niet tevreden zijn, maar het vertoonde spel in de tweede helft biedt perspectief. MEP liet zien echt te kunnen hockeyen. Daaruit kan de ploeg moed putten voor het uitduel op zondag 16 september tegen Maastricht om 14.45 uur.

FOTO BOVEN: Hockeyster Iris de Jong van MEP ontwijkt in sportpark Molenwijk enkele aanvalsters van Ring Pass. De tegenstander uit Delft was nipt te sterk voor de Boxtelse vrouwen: 1-2. (Foto: Hans Verberk).