Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SCHIJNDELSE VROUWEN WINNEN IN 'WIELAKKER' • HONKBALLERS PAKKEN VOLLE BUIT

Softbalsters Ducks geven zege uit handen

De softbalsters van Ducks dachten zondag met een ruime voorsprong aan een zekere zege op de vrouwen van Starlights uit Schijndel. Toch gaven ze uiteindelijk de overwinning uit handen. De Boxtelse honkballers daarentegen pakten de winst in een zeer spannende pot tegen Roef! uit Moergestel.

De bezoeksters straalden uit dat ze het duel tegen Ducks moesten en zouden winnen. De Boxtelse softbalploeg liet zich niet kennen, ging ook fanatiek van start en kwam op voorsprong. De sfeer zat er goed in en daardoor liep de thuisploeg uit naar een stand van 6-1.

Na een aantal vermakelijke innings sleepte ook Schijndel een puntje binnen. Maar Ducks stond ondertussen al met 8-2 voor, een stand waarvan je zou denken 'safe' te zitten. Even alles dichthouden, nog één wijdbal gooien en dan kon de ploeg de zege binnenhalen.

Maar niets bleek minder waar. Ducks verloor de controle en de tegenstander profiteerde daar optimaal van. Punt na punt sloegen zij binnen, waardoor de uitslag 8-14 werd in Schijndels voordeel: het werd een grote teleurstelling voor de vrouwen van Ducks. Na het duel moest de Boxtelse softbalformatie dan ook zijn plek als koploper inleveren.

OUDE BEKENDE

De honkballers speelden zondag in eigen huis tegen een oude bekende: Roef! uit Moergestel. Startend werper Yannick Brechenmacher begon goed door de eerste slagman op drie slag uit te gooien, maar liet de volgende twee tegenstanders lopen. Door een veldfout en een honkslag kwamen deze twee spelers tot scoren. Korte stop Max Denteneer beëindigde deze inning echter door een spectaculaire vangbal.

De Boxtelaren lieten het hier niet bij zitten; in de gelijkmakende helft van de eerste inning kwamen zij terug met vier punten, mede dankzij de werper van Roef! die drie keer vier wijd gooide, een tweehonkslag van Youri van Dulken en een honkslag van Brechenmacher.

De spanning nam echter toe: Roef! verkleinde in de volgende inning de achterstand tot 4-3. Boxtel breidde de voorsprong in de derde inning uit: Kees van Dooremalen sloeg Bram van der Horst binnen waardoor de ploeg met 5-3 voorkwam.

Wederom werd de slagploeg uit Moergestel opzijgezet door pitcher Brechenmacher. Ook aanvallend deed Ducks het goed: Thor van den Dool en Remco van Nistelrooij kwamen op de honken door vier wijd en werden binnengeslagen door Jan van der Wielen.

DUEL LEEK GESPEELD...

Werper Jeroen van Nes loste Brechenmacher af en overtuigde direct: hij kwam moeiteloos uit zijn eerste inning. De Boxtelaren breidden de stand nog verder uit naar 4-9 en de wedstrijd leek gespeeld.

Maar net als bij de vrouwen, kwamen de tegenstanders van de mannen ook sterk terug. Van Nes incasseerde tijdens het slotoffensief van Roef! zes honkslagen en zeven punten over twee innings. De formatie uit Moergestel stond daardoor met 9-11 voor na de eerste helft van de zevende inning. Door een opoffering van Van Nistelrooij, kon Van den Dool de stand nog naar 10-11 tillen.

Ducks was echter niet van plan op te geven. De Boxtelaren openden de tegenaanval en deelden in de achtste inning de genadeklap uit. Zo sloeg Van Dulken een teamgenoot binnen door een tweehonkslag. Na de gelijkmaker kwam de slagman zelf binnen door medespeler Van Dool. Denteneer sloeg even later Van Dooremalen naar de thuisplaat waarmee de eindstand op het scorebord kwam: 13-11. Werper Van Nes zorgde er vervolgens voor dat Roef! in de negende inning geen punten meer kon maken: het vonnis was geveld. Een zeer spannende pot en een terechte winst voor de mannen van Ducks.

Uitslagen zaterdag 8 september

Sb asp.: Stags-Ducks        3-2

Hb pup.: Hazenkamp - Ducks        9-6

BeeBall: Hazenkamp - Ducks        18-14

Hb jun. All In - Ducks        16-7

Sb asp. Ducks - Stags        15-0

Uitslagen zondag 9 september

Sb sen.: Ducks 1 - Starlights        18-14

Hb sen.: Ducks 1 – Roef!        13-11

Hb sen.: Ducks 2 - Radboud Rangers        8-6

Programma zaterdag 15 september

Sb asp.: Ducks - Gryphons        10.30

Hb jun.: Ducks - Gryphons        13.00

Sb jun.: Ducks - Blue Lions Tilburg        14.30

Programma zondag 16 september

Hb sen.: Ducks 1 - Cardinals        11.00

Sb sen.: Ducks 1 - Wizards of Boz        11.00

Sb sen.: Wizards of Boz - Ducks 1        13.30

Hb sen.: Panters 1 - Ducks 2        14.30

FOTO BOVEN: Softbalster Kirsten Yocarini van JRC Ducks weet net een honk te stelen. (Foto: Hans Verberk).


Regiomix van JBV De Walnoot telt twee winnaars

De wekelijkse open regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot trok maandag zestig mensen naar de buitenbanen van de club aan de Selissenwal. 51 boulers gingen de sportieve strijd met elkaar aan; Piet Schouten en Jos van Grinsven trokken aan het langste eind en eindigde op een gedeelde eerste plaats met 3/21 punten.

De wedstrijdleiding was in handen van Albert van der Sande. De overige uitslagen zijn als volgt: 3. Erik Jansen, 3/20; 4. Jo van der Heijden, 3/13; 5. Ad Pennings, 3/12; 6. Ben van Casteren 2/18; 7. Cor Bertens, 2/15; 8. Gerard van Esch; 9. Jos van Meersbergen, 2/7. Belangstellenden zijn wekelijks op maandag vanaf 13.00 uur welkom om een balletje mee te spelen.