Documentaire Jasper Mikkers in Liempdsen Herd

Hij woonde vroeger in de Parkstraat en zat in Liempde op de basisschool. Ook volgde hij nog één jaar de mulo in Boxtel voordat hij naar het seminarie van de paters kapucijnen in Oosterhout vertrok. Dichter en schrijver Jasper 'Jac' Mikkers vertoont maandag 24 september in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd in Liempde de documentaire Dichter tegen de tijd, dat gaat over zijn leven...

Jasper Mikkers is bij oudere Liempdenaren beter bekend als Jac Mikkers, zoon van agent Mikkers. Als jonge twintiger begon hij met schrijven, eerst onder het pseudoniem Tymen Trolsky en later ook onder eigen naam. De documentaire gaat over Mikkers' heden waarin hij zich wijdt aan schrijven en beeldende kunst (zijn partner Daisy is kunstschilder), maar ook over zijn verleden. Zo laat de film zien dat zijn wortels in Liempde liggen en dat de schrijver er nooit helemaal is weggegaan.

POËZIEROUTE

Mikkers zelf is aanwezig tijdens de filmvertoning om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Daarnaast zal hij enkele fragmenten uit zijn boeken voorlezen én gaat hij in op de Poëzieroute in Boxtel en Liempde. Zes van de veertien gedichten die op diverse locaties in het openbaar zijn te zien, komen van zijn hand. Zoals het gedicht Sint Maarten, te vinden in de boomgaard tegenover D'n Liempdsen Herd.

De documentaire is geproduceerd door Annelotte Verhaagen en Oogland Filmprodukties uit Amsterdam. Deze wordt op 24 september om 19.30 uur vertoond in het bezoekerscentrum aan de Barrierweg 4. Toegang is gratis, de zaal gaat om 19.00 uur open.