Afbeelding
Foto: IVC

Dr Pepper Light speelt in tuin van Kin Khao

De Dr Pepper Light Band met Boxtelaar Patrick Hendriks in de gelederen geeft zondag 16 september een jamsessie in de tuin van restaurant Khin Kao aan de Markt 34. Zoals het een jamsessie betaamt, weet de band nog niet wat en hoe zij spelen...

Gelet op de achtergrond van Hendriks en de smaak van uitbater Joep van der Meijden wordt het een snoepreis van 'the seventies and eighties' naar hedendaagse rockmuziek en alles wat daar tussenin zit.

De gelegenheidsband bestaat uit gelouterde sessiemuzikanten en speelt bij voorkeur een mengeling van Engelstalige rock, disco, Nederpop, funk, blues en ballades zonder vooraf bepaalde volgorde en arrangementen. Gastzangers en -zangeressen zijn welkom en het optreden is voor iedereen toegankelijk. Tegelijkertijd vindt een jeu-de-boulestoernooi plaats.

FOTO ONDER: Zanger en gitarist Patrick Hendriks is een van de leden van de Dr Pepper Light Band.


Jos Crusio druk in de weer als IVC-chauffeur

Deze week is Jos Crusio (op foto in het midden) druk in de weer als chauffeur. De Boxtelaar, onder meer actief als bestuurslid van cultureel genootschap Ars Vivendi en de nieuwe stichting Klassiek op de Dommel, vervoert al enkele jaren juryleden van het Internationaal Vocalisten Concours IVC in 's-Hertogenbosch van en naar Schiphol. De muziekwedstrijd voor jonge klassieke zangers en zangeressen wordt momenteel voor de 52e keer gehouden.

Crusio vervoert niet alleen juryleden. Hij brengt ook kandidaten naar radio- en televisiestudio's voor interviews en optredens. Zo is de winnaar van het IVC komende zondag te zien en te beluisteren in het tv-programma Podium Witteman op NPO 2, waar tevens de beroemde sopraan en juryvoorzitter dame Kiri Te Kanawa te gast is.

Dat Crusio zich als vrijwilliger inzet voor het zangconcours is niet verwonderlijk. Hij heeft ook zitting in het bestuur van de vrienden van het IVC. Afgelopen weekend streden 62 kandidaten voor een plaats in de halve finale, die afgelopen dinsdag plaatsvond. Zaterdag 15 september strijden de finalisten om de prijzen. Voor de eindstrijd in het Theater aan de Parade zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar.

Veel beroemdheden begonnen hun carrière bij het IVC: Elly Ameling, Robert Holl, Thomas Hampson, Nelly Miricioiu, Viorica Cortez, Marco Bakker, Jard van Nes, Lenneke Ruiten en Petra Lang. Het IVC wordt sinds twaalf jaar geleid door Annett Andriessen, zelf prijswinnaar in 1975. De directie wordt na deze editie overgenomen door Ivan van Kalmthout.

Afbeelding