Het tweede bekerduel verloor DVG thuis van Mariahout. Na de rust wisten de bezoekers twee doel te treffen. (Foto: Toon van Ruremonde). Foto: Toon van Ruremonde

LIEMPDENAREN LIJDEN NEDERLAAG IN 'ROODE BLEEK'

DVG buigt in bekerduel voor Mariahout

De Liempdse voetbalclub DVG speelde zaterdagavond thuis tegen een oude bekende: Mariahout. Twee seizoenen geleden was deze club de tegenstander in de kampioenswedstrijd die de rood-gelen met 2-1 wonnen. Nu moesten de gastheren in sportpark De Roode Bleek hun hoofd buigen: 0-2.

Wellicht dat Mariahout zijn verloren titelwedstrijd nog in gedachten had, want de ploeg begon overtuigender dan DVG. In de vierde minuut werd het aluminium al tweemaal geraakt. Doelman Raymon Strik leek zich te vergissen in een afstandsschot en dacht dat de bal over zou gaan. Via de kruising sprong de bal omhoog en viel toen op de voorkant van de lat weer in het veld. Kort daarop kon een strakke voorzet van Mariahout niet ingetikt worden. Kortom: DVG lag onder vuur.

Een afstandsschot werd door Strik tot corner verwerkt en leverde vervolgens geen gevaar op. Het duurde een halfuurtje voordat de thuisploeg gevaarlijk kon worden. Een steekbal op Twan van den Broek werd in een draai ingetikt, maar de bal rolde tergend langzaam tegen de binnenkant van de paal.

Niet veel later was Van den Broek dicht bij de openingstreffer. Een strak schot werd door de goed acterende goalie van Mariahout tot hoekschop verwerkt. De bal bleef vervolgens in het 16-metergebied liggen en Wilco Voets kon uithalen. De bal caramboleerde echter via een speler op de doellijn in de handen van de keeper. Daarmee kwam Mariahout goed weg. Voor rust werd niet gescoord.

GEEL VOOR ROOD

In de tweede helft speelde DVG meer op de helft van de bezoekers en had de zaken toen beter voor elkaar. In een van de Mariahoutse counters stuitte de bal te hoog op voor Voets die er onderdoor ging. De aanvaller van Mariahout had vrij baan richting goal en tekende de openingstreffer.

DVG zat echter niet bij de pakken neer en probeerde de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Ook in het kampioensduel van twee jaar geleden was dit het scenario voor de overwinning. Een mooie rush van Van den Broek werd op brute wijze onderbroken door een verdediger. De scheidsrechter die op grote afstand het spel volgde gaf geel, waar rood op zijn plaats was geweest. Bas Smulders nam de vrije trap en schoot mooi in de bovenhoek. Maar daar was die goede doelman weer om de gelijkmaker te voorkomen.

Een nieuwe vrije trap op de hoek van het zestien-metergebied was opnieuw onderwerp van discussie. Toen de bal werd genomen werden een paar DVG'ers in het strafschopgebied onderuit gelopen en in de kluts werd de gelijkmaker binnengeschoten. De scheidsrechter had echter kort daarvoor gefloten en iedereen dacht: penalty of doelpunt? Hij besloot echter dat de vrije trap opnieuw genomen moest worden. Ook Mariahout kreeg een soortgelijk vrije trap en die werd onhoudbaar in de Liempdse kruising ingeschoten: 0-2.

Zondag 16 september trapt DVG om 14.30 uur af voor de laatste bekerwedstrijd, thuis tegen Avanti.

Rhode - DVG JO19-2         vertr. 14.15

FOTO ONDER: Het tweede bekerduel verloor DVG thuis van Mariahout. Na de rust wisten de bezoekers twee doel te treffen. (Foto: Toon van Ruremonde).