Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

KOFFERBAKSALE BIJ BACCHUSCORPS ESCH

Uur voor aanvang staan eerste bezoekers al aan de poort...

De jaarlijkse kofferbaksale van 't Bacchuscorps, de oudste carnavalsvereniging in Esch, trok zondag veel publiek. Op een weiland aan de Haarenseweg proberen jaarlijks circa honderd verkopers hun spulletjes aan de man te brengen vanuit de kofferbak van hun auto of op een zeiltje of tafeltje dat zij bij hun voertuig hadden geplaatst. Dat was deze keer niet anders.

De leden van 't Bacchuscorps hadden kosten noch moeite gespaard om er een mooie markt van te maken. De voorbereidingen begonnen vrijdag al met het uitzetten van de lijnen voor de standplaatsen voor de auto's met of zonder aanhanger. Ook de tent voor verkoop van koffie en fris en hamburgers met ui, frikadellen en gebakken eieren werd opgezet. ,,Door de routine en samenwerking van de leden van de club wordt er in een korte tijd een mooi evenement neergezet", stelt bestuurslid Jan Konings van de organiserende club. ,,Het opruimen van de uitwerpselen van de vorige gebruikers van de wei (de koeien - red.) gebeurt door de oudste ereleden en maakt ze tot trotse poepscheppers", grinnikt Konings.

Zondagochtend stonden om zes uur al de eerste van de iets meer dan honderd aangemelde verkopers voor de poort om de beste plaats in te kunnen nemen. Twee uur later wachtten al de eerste bezoekers bij de ingang, een uur voordat de kofferbaksale van start ging. In totaal slenterden rond de duizend mensen langs kramen om spulletjes te kopen en te onderhandelen. Daarmee was de kofferbaksale ongeveer net zo druk als voorgaande edities. Spullen zoals boeken, speelgoed, kleding en hebbedingetjes wisselden van eigenaar en met een lekker zonnetje aan een strakblauwe lucht werd het een geslaagde dag, aldus Konings.

De opbrengst van de kofferbaksale gebruikt 't Bacchuscorps voor de organisatie van een tonpratersavond en de bouw van een praalwagen waarmee tijdens carnaval 2019 door de straten van de Essche Oggelvorsenpoel wordt getrokken. Voor de 53e keer alweer... (Foto: Albert Stolwijk).

Afbeelding
Afbeelding