Afbeelding
Foto: FVDEphotograpy

BOXTELAREN ZEGEVIEREN OP HAZELAAR

Minimale winst voor eerste libreteam 't Ivoor

Het eerste libreteam van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor heeft vorige week in de avondcompetitie de ontmoeting met De Hazelaar 1 met miniem verschil gewonnen: 24-25. Chris Fasseur bevestigde zijn goede vorm met een winstpartij en een moyenne van 7,50.

't Ivoor 2 leed een nederlaag tegen Triangel Bar 1 (27-24), maar Theo van Dongen redde de eer. Het derde libreteam boekte een mooie overwinning op Krijt Op Tijd 3 (28-26); Wim Bekkers en Rien Meijs wonnen beiden. Het vierde team van de Boxtelse biljartclub speelde remise tegen Elsie 1; Fons van Loon won als enige zijn partij.

In de dagcompetitie van het librespel boekte 't Ivoor 1, net als een week eerder, de maximale score. Tegen Rio Bar 3 werd het 19-40. Met name Jacques van Loon en Fouad Hasbani blonken uit met moyennes van respectievelijk 5,90 en 7,50. 't Ivoor 2 won ruim van Hart van Brabant 1 (29-39) en het derde team speelde remise tegen De Vliedberg 1 (35-35). Het vijfde Boxtelse libreteam behaalde een mooie overwinning op NAL 2: 35–27.

DRIEBANDEN

Bij de dagcompetitie driebanden-klein liep 't Ivoor 6 tegen een grote nederlaag aan in het duel met De Hopbel 1 (27-20); Henk Goettsch redde nog de eer. Het zevende team kende geen pardon met zijn tegenstander en overklaste De Brouwer 3 met 30–19. Team 8 won met 26-24 van De Hopbel 2; twee van de drie partijen werden gewonnen.

In de avondcompetitie won 't Ivoor op de kleine tafel van De Luchtschippers 1. Henk Goettsch, Patrick Sterrenburg en Cor van Beers behaalden de maximale score van 30 punten. Op de grote tafel ging 't Ivoor ten onder tegen Rio Bar 2 uit Vught met 28–25. Bernhard Legierse won als enige zijn partij.

BUFFALO LEAGUE

Zondag 16 september speelt het driebandenteam van 't Ivoor in de Buffalo League zijn eerste thuiswedstrijd tegen Bousema Lochem. De thuiswedstrijd in Biljartcentrum Boxtel aan de Voetboog 14a begint om 13.00 uur.


Liempdse biljarters
winnen duel in
Sint-Oedenrode

Ook de tweede competitieronde is positief verlopen voor biljartvereniging 't Wapen van Liempde/RegioBank. Het eerste en derde team won met respectievelijk 26-28 en 30-16; de tweede ploeg tekende remise aan: 25-25.

Het Liempdse C1-team kwam in de hoogste districtsklasse uit tegen Het Wapen van Eerschot 2 in Sint-Oedenrode. Johan van der Ven startte als invaller en liet met 10 punten zijn tegenstander geheel kansloos; hij boekte een goed gemiddelde van bijna 3. Peter van Lierop ging lang gelijk op met zijn opponent, maar wist uiteindelijk niet te winnen. Leo van Hastenberg speelde een goede wedstrijd met een moyenne van bijna 9, maar speelde de bal zes caramboles voor het einde net iets te zacht. Zijn tegenstander maakte daar dankbaar gebruik van en behaalde 10 punten.

Het C2- en C3-team van 't Wapen van Liempde speelden respectievelijk tegen Royal Event Palace in Heeswijk-Dinther (25-25) en De Kruiskamp uit 's-Hertogenbosch (30-16).


KAY KARSSEMAKERS AAST OP NK-TITEL

Diskwalificatie kost jeugdig crosstalent zege

Kay Karssemakers uit Boxtel kende tijdens de elfde wedstrijd om het open Nederlands kampioenschap 85cc op grote wielen (ONK) in Veendam vorige week succes en tegenslag.

Samen met tien andere rijders werd Kay gediskwalificeerd in de eerste manche omdat hij doorreed bij een gele vlag-situatie. Ondanks dat hij de tweede manche won, ging de dagzege aan zijn neus voorbij. Toch staat de Youth Pro MX-coureur nog steeds tweede plaats in de tussenstand.

FOTO ONDER: Kay Karssemakers (14) uit Boxtel in actie tijdens het open Nederlands kampioenschap in Veendam. (Foto: FVDE photograpy).


INSCHRIJVING SLUIT OP 10 OKTOBER

Nog enkele plekken vrij bij bridgedrive in Walnoot

De Boxtelse bridgeclub Revanche opent het nieuwe winterseizoen ook dit jaar traditiegetrouw met de Walnoot-bridgedrive. In het gelijknamige gemeenschapshuis wordt zondag 14 oktober gebridged.

Bridgeliefhebbers kunnen zich tot en met woensdag 10 oktober inschrijven voor de Walnootdrive, waarvoor jaarlijks veel animo is. Deelname staat open voor zowel thuisbridgers als bij een club aangesloten spelers. Er wordt gespeeld van 14.00 tot 17.00 uur in vier lijnen: A, B, C en D. De prijsuitreiking is om 17.30 uur. Deelname kost 12,50 euro per bridgepaar. Het bedrag kan overgemaakt worden op bankrekeningnummer NL05 RABO 010 88 08 939 ten name van bridgeclub Revanche Boxtel. Inschrijven is mogelijk via bcrevancheboxtel@gmail.com. Neem voor meer informatie contact op met Bert Hermkens, telefoonnummer (0411) 67 42 46. (archieffoto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding