Leren stijldansen in Hobbycentrum voor 50-plussers

Jarenlang danste hij op hoog niveau wedstrijden. In oktober start Ad Jussen in Hobbycentrum Boxtel (HCB) lessen stijldansen. Daarin komen onder meer de foxtrot en tango aan bod.

,,Jussen wil zijn ervaring en plezier overbrengen op anderen. Het dansen staat centraal, maar natuurlijk gaat het ook om meer bewegen en om de gezelligheid", stelt bestuurslid Marieke Dijkshoorn van HCB, het hobbycentrum voor 50-plussers aan de Baroniestraat 105.

INTRODUCTIELES

Donderdag 27 september verzorgt Jussen om 19.00 uur een introductieles, die elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van december) wordt herhaald. Maandagavond 1 en dinsdagmiddag 2 oktober starten twee serie lessen die wekelijks anderhalf uur duren. De cursus duurt tot eind april. Belangstellenden voor de lessen stijldansen kunnen voor informatie of aanmelding terecht op www.hobbycentrumboxtel.nl.


Dansmiddag
met live muziek
in zaal De Rots

De vierkoppige band New Harvest verzorgt zondag 16 september vanaf 14.00 uur een dansmiddag voor 40-plussers in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 in Boxtel. In de pauzes treedt het duo Stardust Live op. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan stichting Hulphond Nederland.

De muziek die klinkt is een keuze uit Top 100 met populaire hits uit de periode van de jaren '60 tot heden. Bezoekers kunnen zich op de dansvloer uitleven met onder meer de foxtrot, rumba, chachacha, wals en jive. Ook liefhebbers van country en linedance komen aan hun trekken.

Wie wil, kan zich te goed doen aan diverse lekkere Indische gerechten.

De toegangsprijs bedraagt acht euro aan de zaal of zes euro in de voorverkoop via telefoonnummer 06-44 18 10 34.


Smartlappenavond

Smartlappen en zeemansliedjes. Die vertolkt het Boxtelse Dükerskoor maandag 24 september vanaf 20.00 uur in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56. Publiek is welkom om mee te zingen. Daarvoor worden tekstbundels rondgedeeld. De meezingavond is gratis toegankelijk; vanaf een uur voor aanvang is de zaal open.