De zogeheten punters waarmee boeren zich eertijds een weg baanden over de kanaaltjes in Giethoorn, worden nu verhuurd aan toeristen. (Foto: Henk van Weert).
De zogeheten punters waarmee boeren zich eertijds een weg baanden over de kanaaltjes in Giethoorn, worden nu verhuurd aan toeristen. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

OOK NIET-LEDEN KUNNEN DEELNEMEN

Ouderen KBO maken dagreis naar Giethoorn

De Boxtelse afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) maakt donderdag 20 september een dagreis naar Giethoorn. De touringcar is nog niet helemaal vol. Ook niet-KBO'ers kunnen zich aanmelden.

Giethoorn is gesticht aan het eind van de dertiende eeuw door turfstekers die de destijds barre streek ontgonnen. Om de turf af te voeren groeven ze langgerekte kanalen met dwarssloten wat het dorp zijn karakteristieke aanzien gaf en waardoor het ook wel als het Venetië van het noorden wordt betiteld.

MET LUNCH EN DINER

De KBO-reis start om 08.30 uur en vindt plaats met een bus die in Nijmegen een stop maakt waar voor deelnemers koffie of thee met gebak klaarstaat. Daarna wordt de tocht vervolgd naar de kop van Overijssel waar de deelnemers in Giethoorn lunchen voordat zij in een rondvaartboot stappen. De vaartocht wordt onderbroken met een stop in de dorpskern. Na afloop van de rondvaart rijdt de bus naar een horecabedrijf waar een driegangendiner wordt geserveerd.

Deelname aan de KBO-reis kost 68 euro; niet-leden betalen 7,50 euro meer. Kaartjes zijn te koop bij Ans Kuilman, telefoonnummer (0411) 67 56 17.

FOTO BOVEN: De punters waarmee boeren eertijds de kanaaltjes doorkruisten in Giethoorn, worden nu verhuurd aan toeristen. De leden van de KBO stappen echter in een rondvaartboot voor een tocht door het 'Venetië van het noorden'. (Foto: Henk van Weert).

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor zijn leden de volgende activiteiten op het programma.

DINSDAG 18 SEPTEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Muziekhuis.

WOENSDAG 19 SEPTEMBER

13.15 fietsen; vertrek vanaf de Speelmanstraat. Een tweede groep start een kwartier later.

14.30 film Churchill in Wereldhuis en om 17.00 gezamenlijk eten; aanmelden vóór 14 september via tel. 67 78 63 of e-mail: sinavanalphen@solcon.nl.

DONDERDAG 20 SEPTEMBER

08.10 dagreis naar Giethoorn vertrek vanaf de bekende opstapplaatsen.

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 21 SEPTEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Rots.