Doris van de Wiel en Jaap-Hein Stolk wonnen vrijdag de 29e editie van het Liempds golfkampioenschap. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een diner in Het Wapen van Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).
Doris van de Wiel en Jaap-Hein Stolk wonnen vrijdag de 29e editie van het Liempds golfkampioenschap. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een diner in Het Wapen van Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

GESLAAGD KAMPIOENSCHAP IN POSTEL

Stolk en Van de Wiel pakken andermaal Liempdse golftitel

HENK VAN WEERT

Jaap-Hein Stolk en Doris van de Wiel hebben vrijdag (opnieuw) het Liempdse golfkampioenschap op hun naam geschreven. Stolk nam de Willemien van Laarhoven-bokaal voor de twaalfde keer in ontvangst, Van de Wiel voor de zesde maal.

Verdeeld over acht zogeheten flights startten vrijdagochtend 24 golfers aan de Liempdse titelstrijd op de 18-holesbaan Steenhoven in het Belgische Postel. Het heerlijke weer en de uitdagende baan zorgden vanaf elf uur voor een prachtig en spannend dagje golf, meldt Bert Beekmans, die samen met Conny Claassen de wedstrijd organiseerde.

NEARY EN LONGEST

Stolk prolongeerde zijn titel bij de mannen schreef ook de beste flight op zijn naam. De winnaar had in het strokeplay-klassement twee slagen minder nodig om het parcours af te ronden dan zijn naaste concurrent Cas Claassen (93 om respectievelijk 95). Claassen won de de prijs voor de neary, de tweede bal die het dichts bij de vlag terecht kwam was voor Toon van Ruremonde.

Bij de vrouwen had Van de Wiel 99 slagen nodig voor de achttien holes; zij werd op de voet gevolgd door Liesbeth van Horen die een slag meer nodig had. Net als vorig jaar eindigde Van Horen op de tweede plek, nu áchter Van de Wiel, terwijl zij die deelneemster in 2017 nog een plaats vóór bleef. Van Horen ontving de prijs voor de neary, second neary én de longest. Dat laatste predicaat kwam bij de mannen in bezit van Marcel van Beers.

In het stableford-klassement gingen Ron Veringa en Astrid van Helvoort aan kop.

STREEKGERECHTEN

De prijsuitreiking van het Liempds golfkampioenschap vond vrijdagavond plaats tijdens een diner met streekgerechten in Het Wapen van Liempde. In het horecabedrijf aan het Raadhuisplein hangt ook de eregalerij van 'De Liempdse' aan de muur.

Kort nieuws

Lezing over de herfst

Herfst is de vlammende apotheose van het jaar. Het zijn woorden van schrijver en dichter Jan Greshoff (1907-1967). Op uitnodiging van de Natuurgroep Gestel vertelt Rini Kerstens woensdag 19 september vanaf 20.00 uur in gemeenschapshuis De Huif aan de Hortensiastraat in Sint-Michielsgestel over het najaar in al zijn verschijningen. De entreeprijs bedraagt twee euro per persoon. Neem voor meer informatie contact op met Michel van de Langenberg, telefoonnummer 06-22 43 29 41 of e-mail: michel.langenberg@home.nl.

Afbeelding