Zanggroep Tint kiest voor rock, ballads en... drama

Tint. Zo heet een nieuwe zanggroep die onlangs in Boxtel is opgericht. Het gezelschap wil zich toeleggen op onder meer rock en ballads en wil daaraan ook theaterelementen toevoegen.

,,We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het superleuk vinden om te zingen en daarnaast ook best wel wat dynamiek willen toevoegen in de vorm van drama of theater", aldus initiatiefneemster Kim van Zandbeek.

Het nieuwe koor is een tintje anders dan anders, volgens Van Zandbeek, die de voorbije jaren in diverse grote Boxtelse muziekproducties meezong. ,,Naast rock en ballads worden ook uitstapjes naar andere muziekstijlen niet uitgesloten. We willen graag optredens tijdens evenementen als Culturale (voorheen Uitmarkt), Bockesprongen en Koningsnacht of andere podia."

Tint repeteert elke woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat 56 en wordt instrumentaal begeleid door Dave Hanhart, de (mede)producer van onder meer Witte Geit en Jesus Christ Superstar.

Iedereen van achttien jaar en ouder is welkom om mee te zingen, maar Tint zoekt vooral ook (jonge) mannen voor een mooie mix. Wie zich wil aansluiten kan e-mailen naar tintboxtel@gmail.com.


Herbergviering

In de kapel van het Wereldhuis in Boxtel is morgen, vrijdag 14 september vanaf 19.00 uur een herbergviering. Voorgangers zijn de leden van de voorbereidingsgroep en verhalen uit de Schrift staan centraal. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema is: 'Vrede begint in je hart'.

Ierse Sessie

Bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel biedt zondag 16 september onderdak aan de maandelijkse Ierse Sessie. Van 13.30 tot 16.30 uur worden Ierse of Iers gerelateerde ballads gespeeld en gezongen. Wie een instrument kan bespelen, mag aansluiten. Ook bezoekers zijn welkom.