Vanaf 15 september worden loten verkocht voor de jaarlijkse Grote Clubactie.
Vanaf 15 september worden loten verkocht voor de jaarlijkse Grote Clubactie. Foto: Grote Clubactie

LOTENVERKOPERS VANAF ZATERDAG OP PAD

Dertien lokale doelen dit jaar in Grote Clubactie

Leden van dertien verenigingen in Boxtel, Lennisheuvel, Liempde, Esch en Gemonde gaan vanaf zaterdag 15 september langs de deuren om loten te verkopen voor de jaarlijkse Grote Clubactie. Van elk verkocht lot à drie euro komt 80 procent rechtstreeks ten goede aan hun clubkas.

De Grote Clubactie beleeft de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: ,,Verenigingen hebben de extra inkomsten hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Wie een lot koopt maakt ook kans op één van de 32.000 prijzen."

In Boxtel gaan leden van de volgende clubs langs de deuren om loten aan de man te brengen. Het zijn 4 Defence Fight School, turnclub Tabitta, LTV Munsel, tafeltennisvereniging Taverbo, volleybalclub Blox, verzamelaarsclub VBV, hockeyclub MEP, korfbalvereniging Tovido en de voetbalclubs ODC, Boxtel, LSV, DVG en Irene. Jaarlijks doen circa 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke Grote Clubactie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee gezamenlijk een opbrengst van rond de 9 miljoen euro.