Vredesweek: op reis met Abraham in moskee Boxtel

De Boxtelse geloofsgemeenschappen, zowel christenen als moslims, houden in de Vredesweek een gezamenlijke bijeenkomst in de moskeeën op Hoogheem 483. Bezoekers gaan er vrijdag 21 september 'op reis met Abraham'.

De Vredesweekbijeenkomst wordt gehouden door de besturen van de Marokkaanse en Turkse moskee, van de Protestantse Gemeente Boxtel en van de plaatselijke Heilig Hartparochie. Het verhaal van de aartsvader wordt zowel in het Nederlands als het Arabisch behandeld.

Tijdens de avond wordt gezongen en komen diverse beelden van Abraham voorbij. Ook de geschiedenis van de aartsvader die zowel in de bijbel als de koran een prominente plek inneemt.

De avond, die duurt van 18.30 tot 20.00 uur, wordt afgesloten met een hapje en een drankje.


Online vaardiger worden in de bibliotheek

Gedoe met DigiD of altijd ellenlang bezig om via Google op de juiste website te komen? Bibliotheek Den Bosch is in de Boxtelse vestiging aan de Burgakker begonnen met twee digitale cursussen: Klik & Tik en Digisterker.

Klik & Tik bestaat uit verschillende deelprogramma's: de basis, waarin e-mail en programma's als Word aan bod komen, en het internet. Daarin wordt dieper ingegaan op onder meer online bankzaken regelen, een reis boeken, shoppen, zoeken met een zoekmachine, online formulieren invullen en bestanden downloaden. Beide programma's duren zes tot zeven weken.

Digisterker wordt samen met de gemeente Boxtel georganiseerd en draagt dan ook de slogan: 'Werken met een elektronische overheid'. Hierin wordt meer duidelijk over hoe gewerkt moet worden met bijvoorbeeld de digitale sleutel DigiD en hoe mensen iets online moeten aanvragen bij de gemeente. De cursus bestaat uit vier dagdelen. Meer informatie: telefoonnummer (073) 680 29 00 of e-mail: e.reinders@bibliotheekdenbosch.nl.