ROOD-WITTEN KUNNEN OVERWICHT NIET IN TREFFERS UITDRUKKEN

Boxtel wint bekerderby in Esch: 0-1

Vorig seizoen jaar stonden RKSV Boxtel en Essche Boys in de competitie nog tegenover elkaar. Maar laatstgenoemde club degradeerde naar de vijfde klasse. Zondag troffen de twee ploegen elkaar nog eenmaal in de bekercompetitie. In het sportpark aan de Haarenseweg lieten de Boxtelse bezoekers hun intenties direct blijken.

In de eerste minuut van de bekerderby hadden de gasten al een kansje in het 16-metergebied van Essche Boys. De bal kwam terecht bij Jesse van Homelen, die hier ietwat besluiteloos mee omging waarmee de kans was verkeken. Pas na ruim een kwartier viel de eerste tegenstoot van de gastheren, maar ook deze draaide nergens op uit.

Boxtelaar Robin van de Laak verliet geblesseerd het veld na een ongelukkige clash met zijn tegenstander. Djuric Doran, die na een periode zijn weg naar Boxtel weer terug heeft gevonden, nam diens plek in. Boxtel bleef tot aan de rust de bovenliggende partij, maar wist niet te scoren. Ook niet uit de dot van een kans die Lars van Hamond vlak voor rust kreeg. Een mooie pass gaf hem vrije doorgang naar de goal, maar in het strafschopgebied miste hij scherpte en werd zijn inzet gekeerd. De bal kwam nog bij Ramon de Laat, maar ook diens schot werd gepareerd door een verdediger van de thuisploeg. Beide ploegen ging dan ook met 0-0 de kleedkamers in en daar zullen de spelers van Esch zeker niet over hebben geklaagd.

PENALTY

In de tweede helft koos Boxtel meteen voor de aanval. Van Hamond werd in het strafschopgebied gevloerd en Van Homelen posteerde zich achter de bal op de stip. Hij schoot de penalty onberispelijk binnen waarmee Boxtel verdiend op voorsprong kwam.

De rood-witten bleven druk zetten, met op rechts een solide spelende Doran en op links Van Hamond. Ook de ingevallen Robin Groenendaal zorgde voor de nodige aanvallende impulsen. Met name Van Homelen ging af en toe voor eigen het succes en had de bal vaak af kunnen geven.

In de 65e minuut zette Essche Boys nog een van de sporadische aanvallen in, maar deze werd vakkundig teniet gedaan door de keeper van de bezoekers. Die hadden een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog een goede kans om hun voorsprong te verruimen. Daniel Mensah ging op rechts op snelheid naar het Essche doel, maar op het laatste moment wist een verdediger de hoek goed te verkleinen. Mensah kreeg de bal nog wel in de kluts bij Van Homelen, maar deze zag zijn poging via de lat terug het veld in komen.

In de laatste tien minuten probeerden de gastheren met wanhoopspogingen het gelijkspel te forceren, maar de rood-witte defensie wist het doel schoon te houden. Na het eindsignaal kon Boxtel concluderen dat de ploeg redelijk goed voetbalt, maar dat scoren nog een heikel punt blijkt.

Zondag 16 september speelt Boxtel in eigen huis de volgende bekerwedstrijd tegen RKKSV uit Kruisstraat. Om 14.30 uur wordt afgetrapt.

FOTO BOVEN: Een poging van Robin van Beek van Essche Boys levert geen doelpunt op. De ploeg verliest nipt van RKSV Boxtel. (Foto: Hans Verberk).

nieuwe sponsor

Nadat vorige week Finenzo/RegioBank als nieuwe hoofdsponsor voor de senioren werd gepresenteerd, heeft RKSV Boxtel nu voor drie jaar ook een nieuwe hoofdsponsor voor de jeugd vastgelegd: stukadoorsbedrijf Alain Goverde BV.

De afgelopen drie seizoenen was het Boxtelse stukadoorsedrijf al verbonden aan de voetbalclub als hoofdsponsor van de selectie. De kinderen van eigenaar Goverde spelen in de jeugd en daarnaast is hij actief geweest als jeugdtrainer van de Munselformatie. Het bestuur is erg verheugd dat Goverde verbonden blijft aan de vereniging als sponsor en dat op deze manier extra geïnvesteerd kan worden in de jeugd.

Stukadoorsbedrijf Alain Goverde BV is een landelijk opererend afbouwbedrijf en gevestigd aan de Hemelrijk 14 te Boxtel. Het bedrijf is opgericht in 1982 en heeft een jarenlange ervaring zowel in de woning- en utiliteitsbouw als bij renovatie.

Sparrenrijk

Atletiekvereniging Marvel organiseert op zondag 28 oktober de 51e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop. Het parcours van 3,6 kilometer voert door de bossen van landgoed Sparrenrijk in Boxtel.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een, twee of drie rondes. Voor kinderen tot en met 12 jaar wordt een Kidsrun van 1.500 meter uitgezet. Die gaat om 10.30 uur van start. Overige afstanden beginnen om 11.00 uur. Inschrijven is mogelijk via de website www.inschrijven.nl.