BOXTELAREN WINNEN OVERTUIGEND: 0-10

Ook De Bocht '80 blijkt geen partij voor ODC

Na de 9-2 overwinning van een week eerder op LSV, was ODC zondag ook voor de andere vijfdeklasser in de bekercompetitie veel te sterk. Aan de Oude Grintweg in Oirschot werd De Bocht '80 met maar liefst 0-10 verslagen. Bij rust hadden de tricolores al zesmaal gescoord. Pas wanneer komend weekeinde de laatste bekerwedstrijd tegen mede-derdeklasser Wilhelmina Boys is gespeeld, wordt duidelijk hoe de Boxtelaren ervoor staan in de nieuwe competitie.

De wedstrijd in het knusse sportpark De Staak was pas dertien seconden oud toen de Oirschotse keeper Edwin der Kinderen de bal voor het eerst uit het net moest halen. Sjoerd van Lokven schoot het leer toen al tegen de touwen na voorbereidend werk van Dirk van der Struijk en Remco Schellekens.

De thuisploeg had de hele wedstrijd geen schijn van kans en werd door ODC van meet af aan met de rug tegen de muur gezet. In de 11e minuut maakte Van Lokven zijn tweede treffer na een slippertje van doelman Der Kinderen en enkele minuten later had de Boxtelse middenvelder zelfs al een zuivere hattrick op zijn naam staan toen hij een mooie combinatie met Schellekens knap afrondde.

Daarna stokte de Boxtelse doelpuntenproductie enigszins. De bezoekers zochten het naar de zin van de technische staf te veel door het midden, terwijl de ruimte aan de zijkant lag. In de 37e minuut viel dan toch het vierde doelpunt. Een verre ingooi van Van der Struijk werd door Frank Kuppens verlengd waarna Ido Pijnenburg de bal in de verre hoek kopte. Niet veel later maakte Van Lokven er 0-5 van en vlak voor rust zorgde Maarten Verheijden voor 0-6 na een voorzet van Schellekens.

SNOEIHARD

Ook in de tweede helft troffen de Boxtelaren snel doel. De pauze was slechts twintig seconden verstreken toen Schellekens een voorzet van Van der Struijk binnenkopte. Even later waren de rollen omgedraaid. Schellekens was de aangever toen Van der Struijk doelpunt nummer acht liet noteren.

Vervolgens brak er weer een fase aan waarin ODC de teugels wat liet vieren. In de 67e minuut verzilverde routinier Mathijs Hendriks snoeihard een vrije trap. In de jacht op doelpunt nummer tien lieten de tricolores aanvankelijk nogal wat kansen liggen, maar zo'n tien minuten voor het einde was het dan toch zover. Na een perfect uitgevoerde counter zette Schellekens Verheijden aan het werk. Diens voorzet vanaf links werd door Hendriks eenvoudig achter de keeper geschoten en daarmee kwam de eindstand op het scorebord.

De laatste keer dat ODC de dubbele cijfers haalde in een officiƫle wedstrijd was op 13 september 2009. De club won toen in competitieverband met 10-2 van Hedel. Zondag 16 september hebben de rood-wit-blauwen thuis tegen Wilhelmina Boys genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in de bekercompetitie. Zo eenvoudig als de afgelopen twee wedstrijden zal het echter niet gaan tegen de derdeklasser uit Best.

FOTO ONDER: Maarten Verheijden van ODC in duel met een speler van De Bocht '80. De tricolores uit Boxtel waren veel te sterk voor de opponent uit Oirschot: 0-10. (Foto: Hans Verberk).