Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

FINANCIEEL STEUNTJE IN DE RUG

Actie Rabobank van start: clubs verdelen twee ton

De Rabobank Clubkas Campagne gaat weer van start. Rabobank Hart van de Meierij verdeelt 200.000 euro onder clubs uit de regio die meedoen aan de actie. Verenigingen kunnen zich tot en met donderdag 25 oktober inschrijven.

Verenigingen en stichtingen ontvangen door middel van een stemsysteem donaties van de regionale Rabobank-vestiging. Zij kunnen zich aanmelden via www.clubkascampagne.nl/hvdm/inschrijven. Na inschrijving ontvangen ze binnen een week bericht of de die goed is gekeurd.

DIGITALE STEM

Van 15 tot en met 30 november mogen de ruim 20.000 leden van Rabobank Hart van de Meierij vervolgens hun digitale stem uitbrengen. Hoe meer stemmen een club vergaart, hoe meer geld zij ontvangt. Ieder lid ontvangt per post een unieke code en krijgt vijf stemmen waarvan er maximaal twee aan dezelfde club of stichting toegekend mogen worden. Wie nog geen lid van de bank is, maar wel wil stemmen, kan alsnog toetreden via de website www.rabobank.nl/particulieren/leden.

Maandag 10 december wordt de uitslag bekendgemaakt. De top 25 wordt hiervoor uitgenodigd. De grote winnaar van vorig jaar was hospice Dommelrode in Sint-Oedenrode. De organisatie ontving 875 stemmen en daarmee een bedrag van 4.165 euro.


VRIJWILLIGERS NODIG IN GEMEENTE

Collectanten op pad in
Boxtel voor Nierstichting

Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van zondag 16 tot en met zaterdag 22 september voor de Nierstichting. Ook in Boxtel gaan collectanten op pad.

,,Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt directeur Tom Oostrom van de Nierstichting. ,,Dit jaar is de Nierstichting vijftig jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen."

De lokale afdeling van de Nierstichting is dringend op zoek naar hulp door de uitval van collectanten en wijkhoofden in In Goede Aarde en Selissenwal. Mensen die komende week een uurtje over hebben om te helpen, wordt gevraagd zich per e-mail aan te melden bij waarnemend collectecoördinator Ruud van Casteren: ruudnierstichting@hotmail.com.