Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

GESLAAGD RONDJE BOXTEL BY NIGHT VAN 'DE PAGAAI'

200 kanoërs peddelen door het donker

Met zo'n 150 tot 160 kano's beleefde het jaarlijkse Rondje Boxtel by Night zaterdagavond het maximale aantal deelnemers. ,,In totaal peddelden zo'n tweehonderd mensen rond. Meer mensen kunnen we niet ontvangen", stelt woordvoerder Frans van de Wiel van kanovereniging De Pagaai.

Vanaf negen uur gingen de peddelaars zaterdagavond van start bij het clubhuis van De Pagaai aan de Voetboog. En ook deze keer waren veel plekken op de Dommeloevers weer feestelijk verlicht. ,,Extra mooi was het nabij de brug in de Achterberghstraat. Daar hadden bewoners van appartementencomplex De Ridder een heel grappige versiering. Overal staken haaienvinnen boven de waterspiegel uit. De jeugd die meevoer vond dat best een beetje eng", vertelde Van de Wiel maandag. ,,William van Griensven trad er op als presentator en maakte er een leuke show van."

Na terugkeer stond bij De Pagaai een oude brandweerauto klaar die was ingericht als feestbus en waar een deejay voor muziek zorgde. Onder het genot van een barbecue werd nog gezellig nagekaart over de vaartocht die waarschijnlijk zijn twintigste editie beleefde. ,,Waarschijnlijk inderdaad", stelt Van de Wiel. ,,Want eerlijk gezegd zijn we zelf de tel een beetje kwijtgeraakt..."

FOTO BOVEN: De glijgoot bij de vistrappen ter hoogte van de brug in de Mgr. Wilmerstraat zorgt altijd voor een spetterende hindernis in het parkoers van het Rondje Boxtel by Night. (Foto: Albert Stolwijk).


KLACHTEN NA OVERLAST OP BREUKELSPLEIN

Politie houdt twee drugsdealers aan

Een 19-jarige Boxtelaar is dinsdag op het Breukelsplein in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Zijn vermoedelijke leverancier, een drie jaar oudere plaatsgenoot, is door de politie opgepakt in zijn woning.

Tijdens een zogeheten afvangactie werd de verdachte dealer geobserveerd. Dat gebeurde nadat de wijkagent vanuit het centrum en Breukelen signalen van overlast kreeg die in de richting van drugshandel wezen. De politie hield vijf jongeren uit Boxtel aan nadat ze op straat drugs hadden gekocht bij de verdachte. Dit vijftal mocht na verhoor naar huis.

Later op de avond, rond acht uur, werd de 19-jarige verdachte opgepakt. Hij had enkele tientallen grammen soft- en harddrugs op zak. Tijdens het onderzoek kwam de politie ook de leverancier van de dealer op het spoor. Tijdens de doorzoeking van diens woning werd niet alleen een hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen, maar werden ook twee ploertendoders in beslag genomen. Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Signalen en meldingen van bewoners zijn belangrijk, benadrukt de politie. ,,We zijn echt blij dat mensen de overlast bij ons hebben gemeld, ons op de hoogte hebben gehouden en signalementen hebben gedeeld. Het helpt ons en onze ketenpartners om problematieken inzichtelijk te maken en daar adequaat op in te spelen. Ga hier vooral mee door", aldus de Boxtelse wijkagent.


WORLD CLEANUP DAY OP ZATERDAG 15 SEPTEMBER

Waterschap ruimt rommel uit Dommel

Waterschap De Dommel houdt zaterdag 15 september de opruimactie Rommel uit de Dommel. Dit gebeurt in het kader van World Cleanup Day.

,,Zwerfafval vervuilt onze beken en sloten en bedreigt het waterleven. Daarom doen we mee aan deze dag", aldus een woordvoerder van het waterschap. Van 10.00 tot 13.00 uur is het waterschapshuis aan de Bosscheweg 56 in Boxtel geopend voor de opruimactie. Deelnemers kunnen bij de receptie een vuilniszak en een prikker ophalen en op deze manier meehelpen met het opruimen van zwerfafval. Volle vuilniszakken kunnen weer ingeleverd worden bij de receptie.

Aanmelden voor de wereldwijde actie kan via www.worldcleanupday.nl. Door de Litterati-app voor smartphones te downloaden kunnen de locaties waar afval ligt vooraf in kaart gebracht worden. World Cleanup Day streeft naar bewustwording over het laten slingeren van afval, zowel in en langs het water als elders.


Vrouwen VCB naar Olland

De leden van Vrouwen Contact Boxtel (VCB) bezoeken maandag 17 september Wilink Creatief aan de Schootsedijk 42 in Olland. Vertrek om 12.30 uur vanaf het Breukelsplein.

Donderdag 27 september vindt om 13.00 uur een basiscursus fotografie plaats bij Camp Specials, Industrieweg 23. Daags erna, vrijdag 28 september volgt om 14.00 uur een rondleiding in klompenfabriek Traa, Kapelstraat 9 in Liempde. Voorts zijn er wekelijkse activiteiten: yogalessen, maandag 13.00 uur in De Walnoot; fietstocht, dinsdag 13.00 uur vanaf Breukelsplein; nordic walking, donderdag 09.00 uur vanaf de Markt. In de Angelaschool starten woensdag 19 september de wekelijkse gymlessen; groep 1 start om 19.00 uur, groep 2 om 20.00 uur.

Tweede lustrum veteranendag

De gemeente Boxtel organiseerde in 2009 de eerste lokale veteranendag, speciaal voor militairen die deelnamen aan buitenlandse missies. Later werd de stichting Veteranen Boxtel opgericht, die de gemeente ondersteunde in de organisatie van de dag. Zaterdag 22 september is de tiende editie.

Dit jaar gebeurt dat voor de tweede maal samen met veteranen uit buurgemeente Sint-Michielsgestel. Genodigden worden om 10.00 uur ontvangen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De oud-militairen krijgen ook een lunch aangeboden. Het programma is rond 15.30 uur afgelopen. Veteranen die zich nog aan willen melden kunnen dat doen via de website: www.veteranenboxtel.nl.

Ralph Dikmans

De Boxtelse tekenaar Ralph Dikmans signeert zaterdag 15 september tussen 13.00 en 16.00 uur zijn vierde stripboek over superheld Anders-Man in kantoorboekhandel Bruna aan de Rechterstraat in Boxtel. Catastrofale Computer Crash heet het verhaal dat zich afspeelt op diverse plekken in Boxtel.

Breukelen Presenteert

Breukelen Presenteert luidt de titel waaronder bestaande én nieuwe bedrijven in de Boxtelse wijk het publiek zaterdag 15 september laten zien wat zij doen. Tussen 10.00 en 17.00 uur wordt de Breukelsestraat tussen Breukelsplein en Stationsstraat afgesloten. Bezoekers worden getrakteerd op een hapje, drankje en muziek. Een loterij biedt kans op een overnachting voor twee personen in bed & breakfast Villa Wilhelmina.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding