'Wijk Oost klaagt over brommers, scooters en motors'

HENK VAN WEERT

De Boxtelse SP-fractie stelt in een brief met vragen aan het college van B. en W. gevaarlijk rijgedrag van vaak jonge bestuurders van brommers, scooters en motors in de wijk Oost aan de kaak.

Het gaat volgens fractievoorzitter Dave van de Ven over het veel te hard rijden over straten en fietspaden, maar ook op stoepen en brandgangen. Bovendien zijn er klachten over het gevaarlijk over de weg slingeren, het op het achterwiel rijden en geluidsoverlast.

'Het lijkt de TT van Assen wel', schrijft een van de bewoners, aldus de SP. De overlast blijkt uit een huis-aan-huisenquĂȘte die de partij momenteel in Boxtel-Oost houdt.

NAMEN BEKEND

,,Tientallen mensen hebben geklaagd", meldt Van de Ven. ,,Dit gevaarlijke en onverantwoorde rijgedrag blijkt een grote buurtergernis te zijn en is een ernstige aantasting van de leefbaarheid."

Bewoners vragen om maatregelen, temeer omdat zij tot op heden weinig zichtbare resultaten merken na klachten bij zowel de gemeente als de politie. Dit bevreemdt hen omdat zij een aantal van de betreffende veroorzakers van overlast met naam en toenaam hebben genoemd. De SP dringt bij het college aan actie te ondernemen.

Boxtel

Collecte Spierfonds

De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds is dit jaar van zondag 9 tot en met zaterdag 15 september. Ook in de gemeente Boxtel gaan vrijwilligers langs de deuren om een bijdrage te vragen voor wetenschappelijk onderzoek voor mensen met een spierziekte. Wie de collectant heeft gemist, kan ook een bedrag overmaken via de webpagina www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus.

Open dag hobbycentrum

Hobby Centrum Boxtel aan de Baroniestraat houdt zaterdag 8 september tussen 13.00 tot 17.00 uur een open dag. Er worden allerlei rondleidingen, workshops, tentoonstellingen en een prijsvraag georganiseerd. Deelnemen aan activiteiten is ook mogelijk, er is een yogales, vrij en stijldansen en gymnastiek. Tevens zijn er demonstraties. Er is bovendien informatie verkrijgbaar over alle activiteiten van het HCB. Meer informatie: www.hobbycentrumboxtel.nl.

Ruilbeurs De Walnoot

De Vereniging Boxtelse Verzamelaars (VBV) houdt zondag 9 september een ruilbeurs van 10.00 tot 13.00 uur in gemeenschapshuis De Walnoot aan het Reginahof 1 in Boxtel. Tijdens deze beurs kunnen verzamelaars terecht voor onder meer bidprentjes, munten, postzegels, sigarenbandjes, stickers en voetbalplaatjes. De Dukes of Hazzard staan deze editie centraal in de aangeboden collecties. De entree bedraagt voor volwassenen 1 euro. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen.