Afbeelding
Foto: Onbekend

INFORMATIEAVOND OVER HERINDELING

Mark Buijs geeft uitleg over komst van Esch bij Boxtel

Esschenaren zijn al veel gevraagd naar hun mening met betrekking tot het opsplitsen van de gemeente Haaren en de overgang naar buurgemeente Boxtel. Maar wat vinden Boxtelaren er eigenlijk van dat Esch 'erbij' komt, vroeg ook burgemeester Mark Buijs zich af. De gemeente Boxtel organiseert daarom donderdag 20 september een avond voor haar inwoners waar zij vragen kunnen stellen aan de burgemeester en hun mening kunnen laten horen.

PÅL JANSEN

,,De avond is gericht op mensen uit de gemeente Boxtel die vragen hebben over de herinrichting", vertelt burgemeester Buijs. ,,Er zal ook wat toelichting gegeven worden. Iedereen is welkom, de informatieavond is openbaar."

De betrokken gemeenten bij de opsplitsing van Haaren zitten momenteel midden in het proces. Er moeten nog allerlei zaken geregeld worden, weet ook de burgemeester. ,,De vragen die we nog niet kunnen beantwoorden, schrijven we op en beantwoorden we later", benadrukt hij.

De uitnodiging maakt onderdeel uit van het herindelingsproces met Haaren, legt burgemeester Buijs uit. Over van alles moet nog een ei worden gelegd: financiën, gronden, overgang van rechten en plichten van Haaren naar Boxtel enzovoort. ,,Als alle besluiten uiteindelijk zijn genomen, moet er een groot feest komen om te laten zien dat de komst van de Esschenaren onze gemeente zal verrijken", zegt Buijs.

De informatieavond over de komst van Esch bij Boxtel begint om donderdag 20 september om 19.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis (ingang Markt). Aanmelden kan via e-mail: esch@boxtel.nl.


Jasband De Keiknoepers op zoek naar muzikanten

Jasband De Keiknoepers, het begeleidingsorkest van de Boxtelse reuzen Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor, heeft muzikanten nodig. Deze week is een wervingsactie gestart.

,,We merken dat het steeds moeilijker wordt om muzikanten te binden die een jaar lang maandelijks willen repeteren", zegt woordvoerder Paul Hermans. En daarom wordt geprobeerd of de blaaskapel op projectbasis samengesteld kan worden; met een of twee repetities voorafgaand aan een optreden van Jas en Hanne. De eerste keer dat dit zal gebeuren is in aanloop naar de reuzenoptocht op zondag 7 oktober in Goirle.

AANMELDEN

Muzikanten die dan mee willen doen, kunnen zich melden bij Irma van der Sloot via e-mail: slootivd@gmail.com of een persoonlijk bericht op de Facebookpagina Muziek in Boxtel.

FOTO BOVEN: De reuzen Jas de Keistamper uit Boxtel en Hanne mî de Moor uit Liempde omringd door hun gevolg, waaronder Jasband De Keiknoepers.


TOSSY DE MAN OPENT TENTOONSTELLING

Kunstlicht99 exposeert twee maanden lang in Le Garage

Mark ten Hacken, Henny Thijssen en Leon van der Zanden, drie leden van kunstenaarsvereniging Kunstlicht99, exposeren vanaf morgen, vrijdag 7 september in galerie Le Garage aan de Prins Hendrikstraat 43. Hun werken zijn er tot oktober te bewonderen onder de titel 'Zoals het mij toeschijnt'.

Wie de schilderijen van Ten Hacken bekijkt, ervaart vaak psychologische ruimtes. Beeldhouwer Thijssen laat zijn sporen achter in steen. Van der Zanden laat zich inspireren door de ideeën van de filosoof Edmund Husserl.

CULTUURWEEK QQLQ

De opening van de tentoonstelling wordt morgen om 20.00 uur verricht door Tossy de Man, in het verleden kunst- en cultuurwethouder van de gemeente Boxtel. Daarna is de expositie iedere vrijdag en zaterdag open tussen 14.00 en 18.00 uur. Tijdens kunst-& cultuurweek QQLQ van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september is 'Zoals het mij toeschijnt' ook op werkdagen te bezoeken.

Meer informatie is te vinden op de website van de vereniging voor professionele kunstenaars: www.kunstlicht99.nl.