Afbeelding
Foto:

Aannemer stuit op resten oud raadhuis

RENS VAN DEN ELSEN

Tijdens de herinrichting van de Markt in Boxtel is een archeologische ontdekking gedaan. Grondwerkers vonden de resten van wat lijkt op een fundering. Hoewel nog niet officieel vastgesteld, is de verwachting dat het hier gaat om de funderingsresten van het raadhuis dat van 1843 tot 1936 op het marktplein stond. Dat zegt het dienstdoende archeologiebureau BAAC uit 's-Hertogenbosch.

Naast de fundering is er ook een put gevonden.

Omgevingsmanager Johan van Vlerken van aannemer Rasenberg Infra, dat verantwoordelijk is voor de herinrichting had wel wat vondsten verwacht, maar is toch verrast. ,,Eigenlijk hadden we dit in de voorbereiding al moeten zien aankomen. De Markt is immers in de jaren tachtig ook al eens op de schop gegaan, maar blijkbaar is dat destijds niet gedocumenteerd", geeft hij desgevraagd aan.

Van Vlerken: ,,Een geluk is dat er op de locatie van de vondsten geen riolering of iets dergelijks komt te liggen, we hoeven dus niets af te breken of uit te graven." De vondsten worden nu geanalyseerd en in kaart gebracht, daarna verdwijnen deze weer onder de nieuwe bestrating van de Markt, zodat ze goed geconserveerd blijven voor de toekomst.

FOTO BOVEN: De funderingsresten van, waarschijnlijk, het oude gemeentehuis zijn nu zichtbaar op de Markt in Boxtel. (Foto: Rens van den Elsen).