Voorzitter Ties Pronk van de voetbalclub toont met Christ van der Graaf (rechts) de nieuwe shirtreclame. (Foto: RKSV Boxtel). Foto: RKSV Boxtel

RKSV Boxtel heeft een nieuwe hoofdsponsor. De komende drie seizoenen prijkt de naam van Finenzo/Regiobank op het shirt van de selectieteams. Afgelopen zondag voor het eerst.

Eigenaar van Finenzo/RegioBank is Chris van der Graaf. Zijn kinderen spelen in de jeugdafdeling van de voetbalclub in sportpark Munsel. Zelf is hij al jaren verbonden aan de rood-witten als lid van de businessclub.

Finenzo is een landelijk en coöperatief samenwerkingsverband van onafhankelijke financieel adviseurs, die zich naar eigen zeggen onderscheiden door persoonlijke betrokkenheid. Zij adviseren onder meer over hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Vanaf 1 oktober kunnen mensen er ook terecht voor bankzaken. Van der Graaf breidt zijn bedrijf daarvoor uit met dienstverlening door RegioBank.

FOTO BOVEN: Voorzitter Ties Pronk van de voetbalclub toont met Christ van der Graaf (rechts) de nieuwe shirtreclame. (Foto: RKSV Boxtel).

VERLIESBEURT ONDANKS PRIMA START

Voetballers Boxtel delven
onderspit in eerste bekerduel

Na de zomervakantie zijn alle sportclubs weer begonnen met hun wedstrijden. Voordat de voetbalcompetities echter van start gaan, worden eerste enkele bekerwedstrijden afgewerkt. Ook voor RKSV Boxtel stond daarom zondag een duel gepland en wel tegen fusieclub SCG '18 uit Sint-Michielsgestel. Het Boxtelse team kon echter niet meteen het gewenste spel op de mat leggen en verloor met 1-2.

Boxtel ging goed van start tegen de bezoekers uit Sint-Michielsgestel. Want in de eerste vijf minuten was de aanval van het thuisteam al enkele keren gevaarlijk. Er werd in de derde minuut zelfs ook al gescoord, maar de grensrechter constateerde buitenspel en keurde de treffer af.

Boxtel had in de eerste helft de overhand, maar ook de Gestelaren kwamen er af en toe goed en gevaarlijk uit. Tot aan de rust ging het spel over en weer, maar tot goals kwam het nog niet. Toen het rustsignaal klonk, stond de brilstand dan ook nog op het scorebord.

SCHRIK

In de tweede helft gingen beide teams door waar ze gebleven waren. Het spelbeeld verschilde niet veel met de eerste drie kwartier, maar SCG was nu wat vaker aan de bal. De bezoekers lieten Boxtel in de 53e minuut met de schrik vrijkomen, toen een aanvaller van het Gestelse team de bal net naast de goal plaatste. En ook in de 66e minuut was het wederom een speler van Gestel die zijn inzet op de kruising van de lat en de paal zag belanden. Boxtel schakelde in deze rebound razendsnel om en in een aanval over meerdere schijven kwam de bal in het strafschopgebied bij Jesse van Homelen terecht. Deze raakte de bal met een halve omhaal, maar dat was een makkelijke prooi voor de Gestelse doelman. Enkele minuten hierna werden de bezoekers wederom tot twee keer toe gevaarlijk, maar de verlossende treffer viel vooralsnog niet.

BUITENKANSJE

Die treffer kwam er een kwartier voor het einde wel. Een aanvaller van Gestel schoot, zonder echt aangepakt te worden, de bal binnen en bracht daarmee Boxtel op een 0-1 achterstand. Deze werd tien minuten daarna weer teniet gedaan. Bij Boxtel kwam Rick van Hamond op links goed door en passeerde de twijfelende keeper van Gestel met een voorzet. Voor de lege goal kwam de bal bij Van Homelen, die met deze buitenkans de gelijkmaker aantekende.

Maar na vijf minuten kreeg Boxtel alsnog het deksel op de neus. Gestel mocht een corner nemen, waarbij de bal recht voor de goal viel en van dichtbij in de rechterbovenhoek werd gekegeld. Met de 1-2 op het scorebord, was er nog weinig tijd voor een tegenstoot. Die kwam er nog wel in blessuretijd door een doelpoging van Van Homelen. De aanvaller van Boxtel wist zich net over de middellijn goed vrij te spelen en zag de keeper van SCG ver voor zijn goal staan. Hij besloot ineens te schieten, maar de bal kwam echter net naast het doel terecht. Het betekende ook meteen het einde van de wedstrijd.

Zondag 9 september staat de tweede bekerwedstrijd op het programma, tegen buurman Essche Boys. Er wordt om 14.30 uur in Esch afgetrapt.

mascotte Bocky

Voetbalclub Boxtel start zaterdag 8 september met de trainingen voor mini's en mini-mini's.

Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar die van voetbal houden, worden tussen 11.00 en 11.15 uur verwacht om een kijkje te komen nemen. Om 11.45 uur presenteren de selectiespelers zich in gezelschap van clubmascotte Bocky. Aansluitend kunnen de kinderen deelnemen aan een eerste training en vervolgens penalty schieten op de manshoge knuffel. Meer informatie is verkrijgbaar bij René Rabou, telefoon 06-22 47 32 60.