Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZONOVERGOTEN OPENLUCHTCONCERT OP KASTEEL STAPELEN

Harmonieën lanceren Sound of Boxtel

De voorzitters van de Gildenbonds- en Boxtel's Harmonie presenteerden zondagmiddag tijdens het drukbezochte kasteelconcert de poster voor The Sound of Boxtel. Daarmee trapten Jan de Koning en Paul van Alphen op de binnenplaats van kasteel Stapelen de publiciteitscampagne af van het gezamenlijk promconcert in november.

Met het muziekspektakel sluiten de twee orkesten zaterdag 17 november in sportcomplex De Braken de viering van hun 110-jarig bestaan af. Het affiche werd onthuld nadat de Gildenbondsharmonie onder leiding van haar nieuwe (en van oorsprong Spaanse) dirigent Txemi Extebarria het concertwerk Oriënt Express liet klinken. De stoomtrein die je hoort vertrekken én arriveren in deze compositie van Philip Sparke symboliseert Boxtel als spoorwegknooppunt.

VIDEOBEELDEN

Het is een van de programmaonderdelen tijdens The Sound of Boxtel waarin de twee samengevoegde harmonieorkesten Boxtel op muzikale wijze willen verbeelden. Niet alleen instrumentaal overigens, ook in beeld. De Boxtelse filmer Peter Hacken is momenteel druk bezig om video-opnames en fotocollages te maken en te monteren die tijdens het optreden op een groot scherm worden getoond.

Tijdens het zonovergoten kasteelconcert liet Boxtel's Harmonie, te gast bij haar zustervereniging, onder leiding van Jules van de Loo óók een voorproefje horen van de jubileumprom. Een hedendaagse impressie van dansmuziek uit de Renaissance verwijst naar de tijden dat adellijke families kasteel Stapelen bewoonden.

VOCALISTEN

Echter, niet alleen (licht)klassieke muziek komt aan bod tijdens het jubileumoptreden. De twee blaasorkesten hebben ook popnummers uitgezocht om bijzondere plekjes, personages, bezienswaardigheden én evenementen in klanken te 'vangen'. Dat gebeurt samen met lokale zangtalenten: Fenne van Wuijtswinkel, Harry Hendriks, Charlotte Pennings, Sjef Kuijpers en Christian van Zogchel, aangevuld met een twaalfkoppig ensemble uit de cast van Jesus Christ Superstar. De Boxtelse band Almost Famous verzorgt de afterparty.

Beide Boxtelse harmonieën vormden de voorbije jaren vaker één mega-orkest. Zowel bij de viering van het 90- als het 100-jarig bestaan werd op soortgelijke wijze een promconcert op touw gezet in De Braken. Bovendien voegden de muzikanten zich drie jaar geleden samen voor het bevrijdingsconcert in de voormalige Heilig Hartkerk. Over en weer wisselen de twee verenigingen regelmatig muzikanten uit om opengevallen plekken in het orkest op te vullen.

Met de onthulling van de poster is ook de kaartverkoop voor The Sound of Boxtel gestart. Entreebewijzen kosten vijftien euro per stuk en zijn te koop bij telefoonwinkel Ring & Go Boxtel (Rechterstraat), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), kook- en cadeauwinkel Sjiek Kado (Breukelsestraat) en via e-mail: thesoundofboxtel@gmail.com.

FOTO BOVEN: Het kasteelconcert van de Gildenbondsharmonie werd geopend door het leerlingenorkest onder leiding van Mari van Gils, die even later ook Big Band Boxtel dirigeerde. (Foto: Peter de Koning).

De voorzitters van de Gildenbonds- en Boxtel's Harmonie, respectievelijk Jan de Koning (links) en Paul van Alphen, lanceerden de publiciteitscampagne rond The Sound of Boxtel. Met dit promconcert sluiten muziekkorpsen hun 110-jarig bestaan in november gezamenlijk af. (Foto: Henk van Weert).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding