Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Eerbetoon aan Willy van Zuijlen bij Heesterbos

Mijmeren op een Zonnebloembankje

LINDA VAN DE WIEL

Onder gepast applaus en in het bijzijn van zo'n veertig familieleden en vrienden werd zondag 'Willy's Zonnebloembankje' onthuld. Het straatmeubilair - gelegen aan het Heesterbos in Liempde - werd geplaatst ter nagedachtenis aan de precies een jaar geleden overleden Willy van Zuijlen.

,,Dit bankje staat op een centrale plaats in Liempde, net zoals Willy een centrale plek innam in ons dorp", vertelt Mario Knoops, voorzitter van De Zonnebloem afdeling Liempde, tijdens zijn


Alzheimer Café Groene Woud viert tweede lustrum

Het is alweer tien jaar geleden dat Alzheimer Café Regio 't Groene Woud voor het eerst werd gehouden. De Daarom vindt op maandag 24 september een gepaste feestelijke bijeenkomst plaats. Zo houdt stichting LevensWijs een muziektheatervoorstelling en brengt troubadour Ronald Naar het muzikale programma 'Zingend Door Het Leven'...

De gasten worden vanaf 19.00 uur ontvangen met koffie of thee en iets lekkers. Gespreksleider Erna van Roosmalen opent de avond rond 19.30 uur, waarna bestuurslid Agnes Puyn terugkijkt naar het verleden van het Alzheimercafé, maar ook een blik op de toekomst werpt. Aansluitend start het muzikale programma.

De viering is in zaal/restaurant De Nachtegaal aan de Boxtelseweg 15 in Schijndel en duurt tot circa 21.30 uur.

speech. Hij vervolgt: ,,De inscriptie straalt eenvoud uit, ook iets dat erg bij Willy paste. Zijn vrouw Annie heeft het bankje uitgekozen."

GOUDEN JUBILEUM

Het plaatsen van het herdenkingsbankje is onderdeel van de viering van het vijftigjarig bestaan van de lokale afdeling van de organisatie voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking. Maar het gouden jubileum staat ook in het teken van Van Zuijlen, die tien jaar lang voorzitter van De Zonnebloem Liempde was.

Van Zuijlens vrouw - zelf ook vrijwillig-


College Gestel brengt bezoek aan Gemonde

Het college van B. en W. van Sint-Michielsgestel trekt door zijn gemeente op de fiets. Vorige week werd de eerste kern aangedaan: Gemonde. Een vrijwilligers van de plaatselijke afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen leidde de fietstocht in goede banen.

Het college bracht eerst een bezoek aan sportpark De Laat, waar het werd ontvangen door het bestuur van voetbalvereniging Irene. Daarna togen de beleidsmakers via de moestuinen in Gemonde naar de viskade aan rivier de Dommel. Ook bezochten de bestuurders de kleine kapel aan de Zandweg, net als het verzetsmonument aan de Hooghemertseweg, seniorencomplex Rietstok en de kiosk aan de Dorpsstraat.

De route werd afgesloten bij de Dorpstafel in café/zaal De Schuif waar gesproken werd met de aanwezige buurtbewoners.

ster bij De Zonnebloem - nam tijdens de onthulling eveneens het woord: ,,Ik vind het heel mooi dat dit bankje ter ere van Willy geplaatst is. Ik heb gemerkt dat hij het afgelopen jaar al tijdens veel momenten herdacht is. Dat is bijzonder. Hij zou ook heel trots zijn geweest op de wijze waarop het vijftigjarig bestaan van De Zonnebloem gevierd wordt."
Wat passanten op het bankje kunnen doen weet de Liempdse ook: ,,Voorbijgangers kunnen op deze plek even plaats nemen om te mijmeren over Willy."

ZONNEBLOEMENACTIE

Naast de ingebruikname van het zitmeubel, dat gefinancierd is uit giften, een bijdrage van de gemeente Boxtel én meubelmakerij Den Berg, zijn ook de prijswinnaars van de Zonnebloemenactie bekend gemaakt. Knoops licht toe: ,,In mei hebben we alle leerlingen van basisschool De Oversteek zonnebloemzaadjes met plantinstructies meegegeven. Vorige week zijn we bij de kanshebbers gaan kijken en vandaag vertellen we wie er gewonnen hebben."

De prijs voor mooiste bloem nam Lieke van de Langenberg mee naar huis. Bart van Aarle kreeg lof voor het hoogste exemplaar: zijn zonnebloem werd liefst vier meter. Sijmen en Joleen van Berkel hadden de bloem met de grootste doorsnede.

FOTO BOVEN: Annie van Zuijlen en haar zonen Celes (rechts) en Willem van Zuijlen onthullen het bankje ter nagedachtenis aan Willy dat ter nagedachtenis aan het Heesterbos in Liempde is geplaatst. (Foto: Peter de Koning).