Afbeelding
Foto: Paul Melis

TAFELTENNISTAFEL STAPJE DICHTERBIJ

Basisschool De Oversteek krijgt 'doekoe' van super

De Liempdse ondernemer Jan Tax van supermarkt Coop heeft maandag voor 558,38 euro aan gymspullen geschonken aan basisschool De Oversteek. Dit in het kader van de jaarlijkse Doekoe-actie, die landelijk is opgezet door de supermarktorganisatie en waarvan de opbrengsten besteed kunnen worden aan een lokaal doel. In Liempde wordt het besteed aan gymspullen voor de leerlingen. Inclusief pingpongbatjes. Is het alvast een voorbode voor de tafeltennistafel, die door de kinderen zo vurig gewenst wordt?

Het is alweer de vierde editie van de Doekoe-actie. Ook voor de basisschool in Liempde, die voor het eerst in 2015 spelattributen kreeg dankzij de jaarlijkse spaaractie. De nieuwe gymspullen bestonden onder meer uit nieuwe hockeysticks. ,,Daar is vorig jaar heel veel mee gehockeyd", zei directeur Edwin Vugts tijdens de ontvangst van de nieuwe voorraad. ,,Dus slijten de sticks ook ieder jaar. Nu zijn ze mooi aangevuld."

Maar ook haalde een van de leerlingen nieuwe tafeltennisbatjes en -ballen uit de doos. ,,Maar er moet dus nog een pingpongtafel komen", zei Vugts tegen de aanwezige leerlingen. Waarop een van de kinderen vroeg: ,,Komt die dit jaar nog?" Directeur Vugts antwoordde resoluut op de vraag: ,,Ja, dat gaan we regelen."

GAAN WE REGELEN

De pingpongtafel is al langer een wens op het schoolplein van De Oversteek. Eerder dit jaar, tijdens Door Het Kind Voor Het Kind, werd door de schooljeugd in samenwerking met Lionsclub Dommel & Aa al bijna 4.800 euro ingezameld. De helft van dat bedrag ging naar de kinderen van de Voedselbank, maar de rest konden de leerlingen besteden aan speeltoestellen. Toen al gingen stemmen op voor een nieuwe tafeltennistafel op het schoolplein. ,,Dat was een van de dingen die op de wensenlijst stond van de leerlingen. Daar is met de batjes van de Coop alvast op voorgesorteerd", aldus Vugts.

FOTO ONDER: Ondernemer Jan Tax (vierde van rechtsboven) deelde een doos vol gympspullen uit aan de leerlingen van De Oversteek. Onder meer met pingpongbatjes. Dit jaar nog moet de bijbehorende tafeltennistafel op het schoolplein komen. (Foto: Paul Melis).