'T IVOOR START COMPETITIE MET 16 TEAMS

Topbiljarters komen dit seizoen ook naar Boxtel

Nu de zomervakantie voorbij is, is ook de biljartcompetitie van de KNBB weer van start gegaan. De Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor laat hierin liefst zestien teams uitkomen in diverse disciplines in de dag- en avondcompetitie. Het aantrekken van een eredivisieteam is voor de biljartliefhebber in Boxtel en omstreken een grote verrassing. Dat gaat spelen op het hoogste niveau van Nederland.

Door de komst van de eredivisiespelers komt dit seizoen de Nederlandse én buitenlandse biljarttop voor competitiewedstrijden naar Boxtel. De meeste thuiswedstrijden van het eredivisieteam vinden plaats op zondag om 13.00 uur. De toegang is openbaar én gratis.

AVONDCOMPETITIE

Bij de start van de avondcompetitie presteerden de drie libreteams optimaal. Zij wisten allemaal hun eerste ontmoeting te winnen. Fouad Hasbani trok de aandacht voor het eerste team met een winstpartij en een moyenne van 10,90. Het driebandenteam van de avondcompetitie moest op de kleine tafel de zege aan de tegenstander laten, terwijl het driebandenteam op de grote tafel een maximale winst boekte op Ammerzoden 2. In deze wedstrijd wist nieuwkomer Huub Wilkowski zich in de kijker te spelen. Hij beëindigde zijn partij met een moyenne van 1,580.

DAGCOMPETITIE

Bij de dagcompetitie libre kwamen alle vijf teams aan de beurt. Team 1 maakte meteen haar favorietenrol waar met een maximale score van 40 punten. Ook team 2 wist de wedstrijd winnend af te sluiten. De drie andere teams verloren echter hun eerste ontmoeting.

Bij de afdeling driebanden- klein in de dagcompetitie werd een onderlinge strijd geleverd tussen de vier deelnemende teams van 't Ivoor. Team 6 verloor met 20-27 van team 9; team 7 incasseerde met 20-24 een nederlaag tegen team 8.


BBB ZIET KANSEN VOOR KOMEND SEIZOEN

Nieuwe competitieopzet Boxtelse cafébiljarters

De Boxtelse Biljart Bond (BBB) heeft het zwaar. Afgelopen jaar zijn acht biljarters uit de cafécompetitie overleden. Daarmee werden de gelederen van de bond danig uitgedund, constateert het bestuur. Belangstelling van de jeugd is er ook niet veel in de biljartsport en de gemiddelde leeftijd van de actieve leden blijft stijgen. Een nieuwe opzet van de Boxtelse clubkampioenschappen moet de competitie aantrekkelijker maken voor nieuwe spelers. Dat heeft al een extra team opgeleverd.

Wat de BBB ook als een probleem ziet, is dat door het wegvallen van café De Adelaar een onderkomen van veel biljarters is verdwenen. ,,Café De Kroeg (Spoorstraat - red.) is hiervoor weliswaar in de plaats gekomen. Maar dat lost het probleem van het aantal tafels niet direct op", aldus bestuurslid Jo Bovens van de BBB.

Ondanks een dalend ledenaantal en minder biljarttafels zien de financiën van de bond er wel rooskleurig uit. Ook de zoektocht naar een nieuwe voorzitter, na het aftreden van Guus Eltink, was snel voltooid. De bond heeft twee geschikte aanmeldingen ontvangen en moet alleen nog een keuze maken. Tussen wie het voorzitterschap van de BBB gaat wil Bovens om privacyredenen niet zeggen.

DRIEBANDEN

Dit seizoen spelen alle teams drie librewedstrijden en één driebandenduel per avond. De deelnemers mogen zelf een teamlid naar voren schuiven die deze wedstrijd speelt. De speler met het hoogste moyenne hoeft dat niet te zijn. Dit moet de competitie ook voor de gevorderde biljarter meer de moeite waard maken en zorgen voor dat ook liefhebbers van driebanden zich bij de teams aansluiten. De leden van de BBB stemden tijdens de jaarvergadering van eind augustus in met de nieuwe opzet van de wedstrijden.

Teams aan de Boxtelse biljartcompetitie kunnen zich nog tot maandag 10 september inschrijven via de website www.boxtelsebiljartbond.nl. De kampioenschappen gaan 8 oktober van start gaan. Het bestuur en de leden hopen op een grote belangstelling, zodat de meteen hierna volgende individuele kampioenschappen na een jaar afwezigheid ook doorgang kunnen vinden.


Fietscross LTC

Fietsclub LTC Het Groene Woud uit Liempde houdt zondag 9 september voor de zeventiende keer haar MTB-Tourtocht. Mountainbikers en veldrijders rijden die dag zoveel mogelijk over onverharde wegen en paden in Het Groene Woud. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 35, 50 of 65 kilometer. De start en finish van deze toertocht is bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23. Inschrijven is mogelijk tussen 08.30 en 10.00 uur. Bij de finish is er gelegenheid om de fietsen af te spuiten. Inschrijfkosten bedragen drie euro voor leden van de NTU en vier euro voor niet-leden.

Linedancemiddag

Dansvereniging The Rodeo Dancers houdt zondag 9 september een linedancemiddag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat in Gemonde. De middag duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Dj Arthur verzorgt de muziek. De entree bedraagt drie euro per persoon. Meer informatie over dansen bij deze club is te vinden via www.rodeodancers.nl of tel.: 06-23 23 05 55.

Sport Kort

Essche Boys

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 1 september
JO19-1: Essche Boys - Best Vooruit         4-6
JO17-1: Zigo - Essche Boys         4-0
JO14-1: BLC - Essche boys         0-7
JO13-1: Boxtel - Essche Boys         1-5
JO11-1: Boxtel - Essche Boys         3-5
JO9-1: Essche Boys - OVC '26         3-9

Programma zaterdag 8 september

JO19-1: Zwaluw vfc - Essche Boys        13.00
JO17-1: Essche Boys - Helvoirt        13.00
JO14-1: Essche Boys - ODC        13.00
JO13-1: Essche Boys - Nevelo        11.00
JO11-1: Essche Boys - SCG '18        09.30
JO11-2: FC Cranendonk - Essche Boys         09.30
JO9-1: VOAB - Essche Boys         09.00
JO9-2: Essche Boys - VCB         09.30