DERBY WORDT RUIM BESLIST IN HET VOORDEEL VAN BOXTEL

ODC is snel klaar met zwak LSV

ODC is de bekercompetitie begonnen met een afgetekende 9-2 overwinning op buurman LSV. In de eerste officiƫle wedstrijd onder de nieuwe trainer Carlo Vorstenbosch stond het na een dikke twintig minuten al 5-0 in het voordeel van de tricolores. Een echte wedstrijd werd het nooit, want daarvoor was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen te groot.

In de bekercompetitie waarmee het nieuwe voetbalseizoen traditiegetrouw van start gaat, is ODC ingedeeld bij mede-derdeklasser Wilhelmina Boys en bij de vijfdeklassers LSV en De Bocht '80. In de eerste wedstrijd moest ODC het op eigen veld opnemen tegen LSV. De ploeg van trainer Vorstenbosch ging, ondanks het ontbreken van enkele vaste basisspelers furieus van start. Na twee minuten lag de bal al op de stip na een overtreding op Sjoerd van Lokven. Dirk van der Struijk prikte de toegekende penalty moeiteloos binnen. De 1-0 stand stond niet lang op het scorebord want in de zevende minuut liet Remco Schellekens op aangeven van Van Lokven de 2-0 aantekenen.

De tricolores bleven vol gas geven en na een mooi opgezette aanval liet Tijn Boons LSV-keeper Pawel Piotrowski in de tiende minuut voor de derde keer kansloos. Diezelfde Boons maakte er even later met een mooi bekeken schot 4-0 van. Na 23 minuten stond het zelfs 5-0. Schellekens liet een aantal LSV-verdedigers zijn hielen zien en bediende Maarten Verheijden, die bekwaam afrondde.

Vanaf dat moment nam ODC wat gas terug en werd er ook wat minder gedisciplineerd gespeeld. Mede daardoor duurde het tot vlak voor rust alvorens de zesde Boxtelse treffer viel. Van der Struijk haalde met rechts genadeloos uit en weer had de LSV-doelman het nakijken. Maar de gasten uit Lennisheuvel deden voor de pauze toch iets terug. De goed ingevallen Yassine Raoudi werd binnen de zestien meter gevloerd, waarna Bas Schoenmakers vanaf elf meter namens LSV doel trof.

ONOPLETTENDHEID

Voor de voetballiefhebber vielen er ook na rust nog voldoende doelpunten. Schellekens wist namelijk al snel de 7-1 op het scorebord te krijgen. Hij werd op zijn wenken bediend door Van der Struijk die weer mee was opgerukt en liet zijn tweede treffer van de middag noteren. Door een onoplettendheid in de ODC-defensie wist LSV echter kort daarna voor de tweede keer het net te vinden. Bij een corner kopte de vrijgelaten Arjan van Helvoirt de 7-2 binnen. Frank Kuppens vergrootte de marge vervolgens weer door na een afgeslagen aanval voor 8-2 te zorgen.

In het laatste halfuur van de wedstrijd gebeurde niet veel meer. ODC leek het allemaal ook wel best te vinden. Er kwamen nog wel kansen, maar steeds ontbrak het aan precisie in de afronding. In de slotminuut viel toch nog treffer nummer negen. Na een voorzet vanaf rechts was het de ingevallen Nordin Brekelmans die de bal knap voorbij doelman Piotrowski van LSV schoot.

Zondag 9 september spelen de tricolores de tweede bekerwedstrijd. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch gaat dan op bezoek in Oirschot bij De Bocht '80.

FOTO BOVEN: LSV-keeper Pawel Piotrowski voorkomt een doelpunt van ODC-speler Frank Kuppens. (Foto: Hans Verberk).