Afbeelding
Foto: Boukje Canaan

BOXTELSE FOTOGRAFE EN VISAGISTE STARTEN 'JE MOOISTE IK'

'Samen mooie herinneringen maken'

MARIËLLE WIJFFELAARS

,,Mijn leven draait alleen maar om ziek zijn. Praat ik een keer niet over mijn ziekte, dan gaat er wel een wervelwind van vragen door mijn hoofd. Het vreet energie. De wereld draait door, maar die van mij is met een noodrem tot stilstand gebracht."

Deze tekst zal veel ernstig zieke mensen bekend voorkomen. Zodra je de diagnose krijgt, draait alles alleen maar om je ziekte. Fotografe Daisy Renders en visagiste Jacqueline van den Heuvel zijn daarom gestart met 'Je Mooiste Ik'. Zodat zieke mensen in de watten worden gelegd en misschien even vergeten dat ze ziek zijn. Samen met familieleden of vrienden kunnen mensen een verwenmoment reserveren bij Van den Heuvel en Renders. Ze krijgen mooie make-up en daarna worden foto's gemaakt. ,,Even weer onbezorgd genieten", aldus het tweetal.

Renders en Van den Heuvel leerden elkaar kennen bij een soortgelijk project en het klikte meteen tussen de fotograaf en de visagiste. ,,Doordat de chemie tussen ons goed is, ontstaat ook een fijne sfeer tijdens de verwendag. En dat is juist voor deze doelgroep zo belangrijk", zegt Renders. Van den Heuvel vult aan: ,,We kunnen dit ook alleen maar doen als mensen zich op hun gemak voelen. Het zijn mensen waarbij veel speelt en dan is het belangrijk dat ze zich bij ons prettig voelen en even onbezorgd kunnen genieten."

Om een goede sfeer te creëren, zijn beiden tijdens het hele verwenmoment aanwezig. Zo leert Renders de mensen al een beetje kennen als de visagiste bezig is en kunnen ze zich voor de camera beter ontspannen. ,,We willen ervoor zorgen dat de foto's puur en echt worden", legt Van den Heuvel uit. ,,Samen mooie herinneringen maken tijdens een onbezorgde dag, dat is het doel."

THUIS OF BUITEN

Mensen kunnen samen met familieleden komen, maar ook met vrienden of andere dierbaren. Renders: ,,We werken het liefst in een kleine en intieme setting, dus er zit wel een maximum aan. Ook mogen mensen zelf een locatie kiezen voor de foto's. Buiten voelen mensen zich vaak vrijer en krijg je leuke en niet-geposeerde foto's. Maar het kan bijvoorbeeld ook bij hen thuis als ze misschien graag foto's willen met hun huisdier erbij."

De twee initiatiefneemsters erkennen dat het ook voor hen soms best heftig en intensief zal zijn. ,,We hebben allebei al wat levenservaring en kunnen dat wel aan. We zien er echt het mooie van", zegt Van den Heuvel. Renders: ,,We laten mensen hun ziek-zijn even vergeten, door ze in het zonnetje te zetten en te laten stralen. Het is heel dankbaar om te doen."

Mensen die graag samen met vrienden of familie een mooie herinnering willen maken, kunnen kijken op www.jemooisteik.nl.

FOTO BOVEN: Fotografe Daisy Renders (links) en visagiste Jacqueline van den Heuvel zijn gestart met het nieuwe initiatief 'Je Mooiste Ik'. (Foto: Boukje Canaan).


Bedrijven uit wijk Breukelen presenteren zich

Een groep ondernemers uit de Boxtelse wijk Breukelen treedt zaterdag 15 september naar buiten met haar activiteiten tijdens Breukelen Presenteert. Nieuwe en bestaande bedrijven laten aan het publiek zien wat zij doen.

Niet alleen de bekende bedrijven presenteren zich, ook de ondernemers die niet zichtbaar zijn in de wijk geven informatie. Tussen 10.00 en 17.00 uur wordt de straat tussen het Breukelsplein en de Stationsstraat afgesloten vanwege de ondernemersmarkt. Bezoekers kunnen er informatie inwinnen bij de diverse tafeltjes en genieten van een hapje, drankje en muziek. Er is tevens een loterij. Iedereen die iets heeft gekocht krijgt een lotje en maakt daarmee kans op een overnachting voor twee personen bij bed & breakfast Villa Wilhelmina.