Afbeelding
Foto: Bas van den Biggelaar

SCOUTING BOXTEL START OP LUDIEKE WIJZE MET NIEUW SEIZOEN

Getouwtrek om alle 'overvliegers'

Ook Scouting Boxtel is zaterdag gestart met het nieuwe seizoen. De leden zijn wekelijks weer welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen, waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Tijdens deze zogenaamde overvliegactiviteit werd gestreden voor de leden die naar de volgende leeftijdsgroep overstapten.

Voorzitter Mario de Keijzer van de lokale scoutingafdeling kreeg de handen van de leden in zijn welkomstwoord op elkaar: ,,Het is jammer is dat de vakantie voorbij, maar dat betekent wel dat Scouting weer start", zei hij met een grote glimlach tegen de groep. Een luid applaus volgde, waaruit blijkt dat de scouts uitkijken naar een nieuw seizoen.

KANO

Tijdens de middag stapten de oudste leden van alle leeftijdsgroepen ook over naar de volgende speltak. Dit wordt bij scouting ook wel 'overvliegen' genoemd. Deze leden namen plaats in en op een kano, die via een lang touw over een groene zeepbaan werd getrokken. Ze werden uitgezwaaid door hun oude groepsgenoten, terwijl de overvliegers aan de overkant werden ontvangen door de leden van de nieuwe speltak. Met de overstap naar een nieuwe leeftijdsgroep wacht de leden weer andere en nieuwe activiteiten, die aansluiten bij hun leeftijd. Verschillende leeftijdsgroepen hebben nog ruimte voor nieuwe leden. De programma's aan het begin van het seizoen zijn erop gericht om de groep goed te leren kennen, omdat dan ook de overgevlogen leden nieuw zijn. Voor geïnteresseerden die voor het eerst bij Scouting komen kijken is deze periode bij uitstek geschikt om in te stromen.

DIVERS

Gedurende het komende scoutingseizoen worden door de vrijwillige leiding weer diverse activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. Van het organiseren van een verkiezing van de stoerste scout tot het lopen van een natuurtocht. Maar ook op primitieve wijze pizza's bakken in een hout gestookte oven, abseilen en diverse weekendkampen staan op het programma. Het seizoen sluit zoals gebruikelijk af met het traditionele zomerkamp.

FOTO BOVEN EN ONDER: De overvliegers werden per kano naar hun nieuwe speltak getrokken, die ze met open armen ontvingen. Ze werden uitgezwaaid door hun oude groepsgenootjes. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Ralph Dikmans

De Boxtelse tekenaar Ralph Dikmans is zaterdag 15 september te vinden in kantoorboekhandel Bruna aan de Rechterstraat in Boxtel. Tussen 13.00 en 16.00 uur zal de tekenaar er zijn vierde stripboek over superheld Anders-Man signeren, dat de titel Catastrofale Computer Crash draagt. Het verhaal speelt zich dit keer af op diverse plekken in Boxtel. Het boek is dan ook te koop, net als de reeds eerder verschenen delen van de lokale stripheld.

Afbeelding