WSD-medewerkers zijn in Boxtel aan de slag gegaan met de productie voor het Boskoopse bedrijf Designstar. (Foto: WSD).
WSD-medewerkers zijn in Boxtel aan de slag gegaan met de productie voor het Boskoopse bedrijf Designstar. (Foto: WSD). Foto: WSD

DESIGNSTAR BIEDT WERK VOOR ZESTIG MEDEWERKERS

Werkplaats WSD Boxtel breidt uit

De WSD-werkplaats aan de Schouwrooij 20 op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel groeit naar veertig tot zestig mensen. Die mogelijkheid is ontstaan door een driejarige samenwerking die het sociaal werkbedrijf is aangegaan met Designstar uit Boskoop. Bijzonder is dat het werk van dit bedrijf verschillende moeilijkheidsniveaus kent.

Designstar ontwikkelt verkoopconcepten voor bedrijven in de groensector, zoals het ontwerpen en produceren van plantenlabels, potcovers, draagbanden, posters, banners en het ontwikkelen van websites. WSD gaat het bedrijf uit Boskoop nu ondersteunen bij het verpakken van alle uiteenlopende materialen.

Door de verschillende moeilijkheidsgradaties in de werkzaamheden kunnen de medewerkers van WSD zich ontwikkelen. ,,Bovendien is het door de werksoort mogelijk om cliƫnten van Reinier van Arkel, die gebruik maken van Ontwikkelingsgerichte Arbeidsmatige Dagbesteding, aan het werk te helpen. WSD, Weener XL en Reinier van Arkel zijn hiervoor eind vorig jaar een pilot gestar", vertelt Jan Simons, algemeen directeur van WSD. ,,Dit is de manier waarop wij graag met andere bedrijven willen samenwerken. Het geeft daarnaast onze medewerkers extra rust dat we deze overeenkomst voor drie jaar hebben afgesproken. Bovendien is het voor hen natuurlijk gewoon heel mooi werk."

ERVARING

Een deel van de locatie bij WSD in Boxtel is een productieruimte geworden. Designstar heeft namelijk al meer ervaring met een sociaal werkbedrijf. ,,Sinds 2010 is er een partnership met de sociale werkbedrijven DSW uit Zoetermeer en Stroomopwaarts uit Schiedam", vertelt Leo van Antwerpen, manager bij Designstar: ,,We vinden het belangrijk om niet alleen onze klanten verder te helpen met ons dienstenpakket, maar we willen er ook zijn voor de mensen die het zelfstandig niet redden. Door de samenwerking met sociale werkbedrijven kunnen we hen werk bieden. Dat vinden we heel belangrijk."