De eerder dit jaar gehouden snuffel/boekenmarkt van de Protestantse Gemeente Boxtel heeft bijna duizend euro opgebracht. De helft daarvan was bestemd voor een goed doel. Margré Schoondermark (links) en Anneke Doe van de activiteitencommissie overhandigden onlangs de cheque van 500 euro aan Barry van Brakel (midden op de foto) van WensAmbulance Brabant. (Foto: Protestantse Gemeente Boxtel).
De eerder dit jaar gehouden snuffel/boekenmarkt van de Protestantse Gemeente Boxtel heeft bijna duizend euro opgebracht. De helft daarvan was bestemd voor een goed doel. Margré Schoondermark (links) en Anneke Doe van de activiteitencommissie overhandigden onlangs de cheque van 500 euro aan Barry van Brakel (midden op de foto) van WensAmbulance Brabant. (Foto: Protestantse Gemeente Boxtel). Foto: Protestantse Gemeente Boxtel

Boekenmarkt levert 500 euro op voor goed doel


Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 met zang door het Essche Mannenkoor. Voorganger is pater Hans de Visser. Intenties voor Jan en Sjaantje v.d. Aker en voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Intenties voor Greet van Grinsven.

MEDEDELINGEN

* Gezinsviering. Zaterdag 15 september is er om 19.00 een gezinsviering.

* Misintenties. Achter in de kerk liggen enveloppen voor misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 worden gedeponeerd. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Joe. Intenties voor Willem en Cornelia Poirters- v. Oirschot; Pieter en Annie Kuijer- Verburgh; Janus v. Mensvoort.

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 10.30 Mariaviering, woord- en gebedsviering b.g.v. de gezelligheidsdag voor zieken, mensen met een lichamelijke beperking en hoogbejaarden

MEDEDELINGEN

* Doopvieringen. Zaterdag 15 september 14.30 doopviering Hennes Janssen. Zondag 16 september 12.30 doopviering Fien Wouters. Zondag 16 september 13.15 doopviering Kim Bekkers.

* Sint-Lambertusfeest. Zaterdag 15 september wordt het Sint-Lambertusfeest gevierd. Vanwege de processie naar de kapel van Sint-Lambertus om 18.15 vindt de viering om 19.00 plaats.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst geleid door dominee Alice Bremmer. Organist is Ko Suurmond. Voor de kinderen is er geen Paks. Na de dienst kunnen kerkgangers samen koffie drinken.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid. Predikant Corrie Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

* Open monumentendag. Zaterdag 8 en zondag 9 september is het open monumentenweekend met als thema 'In Europa'. Ook de protestantse kerk is op beide dagen geopend, van 14.00 tot 17.00. Er is onder andere een expositie met werk van kunstenaar Marten Groen. Die heeft als thema kerken en kathedralen in Europa.

* Startzondag. Zondag 16 september, 10.00 tot 13.00, een anders-dan-andersdienst met diverse activiteiten voor jong en oud. Afsluitend is er een lunch.

* Ontmoeting Vredesweek. Vrijdag 21 september, van 18.30 tot 20.00 bijeenkomst in de Marokkaanse en Turkse moskee op Hoogheem.

* Website. Naast deze kerkberichten staan alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.


Bisschop De Korte naar feest Sint-Lambertus

Bisschop Gerard de Korte brengt zaterdag 15 september een bezoek aan het Sint-Lambertusfeest in Gemonde. Deze start om 18.15 uur met een processie naar de kapel van deze heilige op begraafplaats De Hogert.

Naast de bisschop zijn hier ook pastoor Joe, de beide gilden, misdienaars, vormelingen en communicantjes aanwezig. De Korte zegent bij de kapel enkele oude grafstenen, onthult een schildje en gaat in gebed. De grafstenen werden in mei 2016 ontdekt na herstelwerkzaamheden en dateren uit 1523 en 1544. De afgelopen twee jaar zijn de stenen gerestaureerd en teruggeplaatst op het kerkhof.

Eenmaal terug in de kerk start om 19.00 uur de eucharistieviering. Deze wordt voorgegaan door De Korte, concelebranten zijn pastoor Joe en de aanwezige priesters. Na de communie wordt de pastoor geïnstalleerd als gildeheer. Daarnaast reikt de bisschop de Lambertusspeld uit aan enkele vrijwilligers in de parochie. Na de viering komt er nog een verrassing uit de toren voor volwassenen en kinderen, is er een vendelgroet van de gilden op het grasveld voor de pastorie en wordt de avond afgesloten met koffie en thee.

Tiende editie van Boxtelse veteranendag

De gemeente Boxtel organiseerde in 2009 de eerste lokale veteranendag, speciaal voor militairen die deelnamen aan buitenlandse missies. Later werd de stichting Veteranen Boxtel opgericht, die de gemeente ondersteunde in de organisatie van de dag. Zaterdag 22 september is de tiende editie.

Dit jaar gebeurt dat voor de tweede maal samen met veteranen uit buurgemeente Sint-Michielsgestel. Genodigden worden om 10.00 uur ontvangen in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat. De oud-militairen krijgen ook een lunch aangeboden. Het programma is rond 15.30 uur afgelopen. Veteranen die zich nog aan willen melden kunnen dat doen via de website: www.veteranenboxtel.nl.


Herbergviering

In de kapel van het Wereldhuis in Boxtel is vrijdag 14 september weer een herbergviering. Voorgangers zijn de leden van de voorbereidingsgroep en verhalen uit de Schrift staan centraal. Er wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema is: 'Vrede begint in je hart'. De viering begint om 19.00 uur. Na afloop is er koffie en thee.

Omgaan met verlies

De werkgroep Klim-Op van ContourdeTwern start eind deze maand met een cursus 'omgaan met verlies'. Tijdens negen bijeenkomsten leren deelnemers hoe een rouwproces kan verlopen en hoe zij emoties een plaats kunnen geven. De training start maandag 24 september om 19.00 uur of dinsdag 25 september om 13.30 uur. Inschrijven kan tot woensdag 12 september via mantelzorgboxtel@contourdetwern.nl of tel.: (0411) 65 58 99.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen heeft komende week de volgende activiteiten voor zijn leden op het programma staan.

MAANDAG 10 SEPTEMBER

10.15 eucharistieviering in Simeonshof ter intentie van de overleden KBO-leden uit de wijk Centrum.

DINSDAG 11 SEPTEMBER

13.30 biljarten in De Walnoot

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

DONDERDAG 13 SEPTEMBER

14.00 naverkoop in Simeonshof voor dagreis Giethoorn.

13.30 bridgen in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 14 SEPTEMBER

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.