Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'KLASSIEK OP DE DOMMEL' NIEUWE LOOT CULTUURWEEK BOXTEL

Goed QQLQ-weer? Worst voor Clara!

Boxtel beleeft vanaf 15 september de tweede editie van kunst- en cultuurweek QQLQ. Opnieuw bundelt een groot aantal clubs en organisaties de krachten bij de start van het nieuwe seizoen om zich te presenteren. Nieuw in het volle programma is Klassiek op de Dommel, waarmee QQLQ zondag 23 september wordt afgesloten.

De vier organisatoren hopen uiteraard dat het tijdens die afsluiting mooi weer is. Daarom offerden Laurens Felix, Rob Margry, Paul van Alphen en Jos Crusio (v.l.n.r. op de foto boven) gisteren een worst aan de heilige Clara; bij haar afbeelding op een van de glas-in-loodramen in de Sint-Petrusbasiliek.

Waar vorig jaar Boxtel's Harmonie een optreden verzorgde op een ponton nabij de Zwaanse Brug, is deze keer gekozen voor een invulling met ook gezelschappen van elders: zoals het Bosch Operakoor en het Arthema Kwartet (met strijkers uit Noorwegen, Portugal, Spanje en Nederland). Daarnaast is er ook talent van lokale bodem: zoals koperkwintet Just Brass én graffiti-kunstenaars van Tunnel Vision.

Deze keer is stichting Brabants Centrum opnieuw de exclusieve mediapartner van de kunst- en cultuurweek. Op pagina 15 een vooraankondiging van QQLQ. Diverse activiteiten worden komende weken nader belicht. Het volledige programma wordt donderdag 13 september gepubliceerd. (Foto: Peter de Koning).