Manon van Meersbergen en Anneke Vorstenbosch uit Boxtel zaten vroeger bij elkaar in de klas. Nu starten ze een winkel met hoofdzakelijk kinderkleding.
Manon van Meersbergen en Anneke Vorstenbosch uit Boxtel zaten vroeger bij elkaar in de klas. Nu starten ze een winkel met hoofdzakelijk kinderkleding. Foto:

'CONCEPTSTORE' OPENT IN SEPTEMBER AAN DE STATIONSSTRAAT

Kinderkleding Ravøt: aandacht en duurzaamheid

Anneke Vorstenbosch en Manon van Meersbergen openen in september aan de Stationsstraat in Boxtel de deuren van kledingzaak Ravøt. Een winkel waarmee de oud-klasgenoten zich in eerste instantie richten op kleding, accessoires en cadeautjes voor baby's en kinderen. Met als aanvulling een kleine inspiratiecorner dameskleding. Een conceptstore met duurzame kleding van labels die respectvol omgaan met mens, natuur en dier.

Over een aantal weken hangt de winkel vol met duurzame Scandinavische, Portugese én Nederlandse kinderkleding. Van lieflijke babykleertjes tot urban jongenspakken en kekke meisjesjurken. Met als gemeenschappelijke deler: duurzaamheid. ,,We hebben bijvoorbeeld een gave collectie van een designer uit Barcelona die al zijn ontwerpen laat maken door de lokale kleermaker, maar we verkopen ook grote labels die werken met biologische materialen. En we zijn ontzettend trots dat we ook de samenwerking aan gaan met labels die werken met een GOTS-certificaat: Global Organic Textile Standard", zegt Vorstenbosch.

De winkel wordt in stijl ingericht met mooie eyecatchers van gerecycled materiaal en bewaard gebleven meubels. De ondernemers zijn achter de schermen druk bezig met een duurzame inrichting van het pand. Van Meersbergen: ,,We zijn zelf aan de slag gegaan met overblijfselen zoals karton, kurk, pallets en bijzondere andere materialen." Voor de kinderen komt er, hoe toepasselijk, een Ravøtplein en het tweetal beschikt straks ook over een Ravøt-atelier en een 'tweedehandskassie'. ,,Waar klanten gave items uit kunnen halen", grinnikt het duo.

NOG GEEN WEBSHOP

Ravøt start nog niet met een webshop. ,,We willen eerst onze klanten en hun wensen leren kennen, en andersom ook iedereen aan ons laten wennen. Met persoonlijke aandacht. Wel kunnen liefhebbers naar aanleiding van onze posts op social media kleding bestellen. Dat versturen wij vervolgens met liefde, en zo duurzaam mogelijk, naar de klant toe", verduidelijkt Vorstenbosch.

De website is nog niet online maar belangstellenden kunnen wel alvast een kijkje nemen op Instagram: ravot_baby_kids_moms of op Facebook. Vanaf nu worden daar tot en met de opening leuke winacties aangekondigd. Van Meersbergen: ,,We hopen met ons merkenpakket, assortiment en winkelconcept een aanvulling op het huidige Boxtelse aanbod te zijn. En dat kinderen het heerlijk vinden om in onze kleding te ravotten en te knuffelen. Anders slaan we de plank totaal mis met onze slogan: 'Let's hug and rock'."


ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS KOMEN SAMEN OP ÉÉN LOCATIE

Beauty by Iris opent feestelijk aan Molenstraat Boxtel

Beauty by Iris houdt morgen, vrijdag 31 augustus een feestelijke opening. Initiatiefnemer en eigenaar Iris Schoenmakers nodigt belangstellenden om het winkelpand aan de Molenstraat te komen bewonderen. Dat heeft de voorbije maanden een grondige metamorfose ondergaan.

De nieuwe beautysalon (foto linksonder) is een idee van Iris Schoenmakers. Zij is de dochter van Theo Schoenmakers, die voorheen een kapsalon runde in het pand. Ook haar broer Marc heeft daar zijn kapsalon. Door de verhuizing van vader Schoenmakers naar zijn woning aan de Prins Hendrikstraat, kwam er ruimte beschikbaar. Die ruimte is nu omgebouwd tot stijlvolle salon waar zelfstandige ondernemers binnen de beautybranche één of meerdere dagdelen per week hun intrek kunnen nemen.

GLAS HEFFEN

Vanaf komend weekeinde kunnen mensen er dan ook terecht bij diverse specialisten. Dat zijn Yvonne van Giersbergen (pedicure), Amber Hendriks (Amber's Hair & Beauty), Jacqueline van den Heuvel (Puur Cosmetics Visagie), Lenie Kinnegen (Health & Beauty Acupunctuur), Maaike Klijnsma (Schoonheidssalon MK), Ankie van Liempd (praktijk Tijd voor Jezelf) en Floor van der Pasch (GrlpwrbyFloo). De beautyspecialisten zijn tijdens de opening aanwezig om het


glas te heffen op de opening van het pand van Beauty by Iris aan de Molenstraat 30. Iedereen is uitgenodigd voor de opening van 18.00 tot 21.00 uur.


Ralph Dikmans

De Boxtelse tekenaar Ralph Dikmans is zaterdag 15 september te vinden in kantoorboekhandel Bruna aan de Rechterstraat in Boxtel. Tussen 13.00 en 16.00 uur zal de tekenaar er zijn vierde stripboek over superheld Anders-Man signeren. In dit album, dat de titel Catastrofale Computer Crash draagt, zal Boxtel weer een grote rol spelen. Het boek is ter plekke ook te koop, net als de reeds verschenen delen van Anders-Man.


Afbeelding