DBC Nieuws keert niet terug op televisie

Brabants Centrum en Omroep Dommelland werkten sinds augustus vorig jaar samen aan de productie van een lokale tv-journaal: DBC Nieuws. Er is een jaar lang gewerkt en gesleuteld aan de formule, maar in de zomer hebben beide partijen besloten om toch te stoppen met het programma.

,,Aan de vrijwilligers van de omroep heeft het niet gelegen", aldus Henk van der Zee, directeur van stichting Brabants Centrum. ,,De samenwerking met hen was prima. Helaas waren er op het niveau van de directies te grote verschillen in opvattingen over de aard van de samenwerking en de koers van het programma."

Voor DBC Nieuws zorgde de redactie van Brabants Centrum voor de journalistieke inhoud en Omroep Dommelland voor de productie. Vanuit beide organisaties is met veel inzet aan het programma gewerkt en zijn er ruim veertig journaals gemaakt. Deze werden wekelijks tussen de 1.500 en 2.000 keer bekeken.


VVD: zorg blijft over opkomsttijd van hulpdiensten

VVD Boxtel maakt zich zorgen om de opkomsttijd van hulpdiensten nu zij geen gebruik gaan maken van de beoogde fietstunnel op de plek de dubbele spoorweg. Dat maakt de partij duidelijk in een brief aan het college van B. en W. De fractie is bang dat de langere rijtijd zeker bij ambulancevervoer een verschil tussen leven en dood kan betekenen.

Uit de informatie over het gebruik van de toekomstige fietstunnel door hulpdiensten die verkeerswethouder Herman van Wanrooij voor de zomervakantie verstrekte aan de gemeenteraad, blijkt dat de opkomsttijd zeker gaat stijgen. De wethouder gaf daarbij aan dat dit wel binnen de norm valt die is vastgelegd in de wet. ,,Door de veiligheidsregio's is echter een andere rijtijd afgesproken en die wordt door de sluiting van de spoorwegovergang wel overschreden. Bovendien is niet duidelijk of hulpdiensten wél gebruik zouden maken van de tunnel als deze de goede maatvoering zou hebben", geeft VVD-fractieleider Dymph van de Vries aan.

,,Onze inwoners hebben recht op een optimaal woonklimaat. Bereikbaarheid draagt daar zeker aan bij en is in geval van calamiteiten van levensbelang. Een gemeentebestuur mag volgens ons nooit tornen aan deze basale verantwoordelijkheid", volgens Van de Vries. Zij wil dat B. en W. zich tot het uiterste inspant om de opkomsttijden van hulpdiensten voor de hele gemeente binnen de normtijden te houden. Mocht dat al het geval zijn dan vraagt de VVD'er zich af waarom Tongeren, Kalksheuvel en Ladonk straks langer verstoken blijven van hulp.