Mevrouw Van der Velden (rechts) opende met voorzitter Tossy de Man van stichting BOL (met krant) de vernieuwde leeszaal in De Kloosterhof (Foto: Gerard Schalkx).
Mevrouw Van der Velden (rechts) opende met voorzitter Tossy de Man van stichting BOL (met krant) de vernieuwde leeszaal in De Kloosterhof (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

OPENING NIEUWE LEESZAAL IN DIENSTENCENTRUM LIEMPDE

BOL breidt aanbod Kloosterhof uit

Samen met vaste bezoekster Tonnie van de Velden (rechts op de foto) opende voorzitter Tossy de Man van stichting Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) dinsdag de vernieuwde leeszaal in De Kloosterhof in Liempde. Een teken aan de wand: stichting BOL heeft het aanbod aan activiteiten voor senioren in het dienstencentrum uitgebreid.

De verbouwing vond plaats in overleg met woonstichting Sint-Joseph, eigenaar van het pand. De vloer tot en met het plafond is vernieuwd. De leeszaal is beschikbaar voor het doorspitten van de krant, het lezen van een boek en een praatje. De trombosedienst in Liempde maakt tevens iedere woensdagochtend gebruik van deze ruimte om te prikken.

SEPTEMBER IS GRATIS

Het is een van de nieuwe activiteiten in De Kloosterhof. Het ochtendprogramma is flink uitgebreid voor de senioren en zij kunnen eerst 'proeven' van de activiteiten. September is namelijk promotiemaand; mensen kunnen gratis kennismaken met alle activiteiten en de begeleiders. Daarna wordt een kleine vergoeding gevraagd

Op maandag is er een 'gezelligheidsuurtje': bezoekers kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur gratis koffie of thee drinken en met elkaar het gesprek aangaan. De hele maand september is er tijdens dit uurtje bovendien een bestuurslid van BOL aanwezig die nadere toelichting geeft over de activiteiten en de stichting. En tussen 10.00 en 12.00 uur is het vrij biljarten.

Voor vrouwen die willen leren biljarten, is dinsdagochtend een aanrader. Tussen 10.00 en 11.00 uur geeft biljarter Leo van Hastenberg een les. Ondernemer Penny Simons van Oplage 12 biedt woensdag tussen 10.00 en 11.00 uur creatieve workshops aan. Van 09.30 tot 11.30 uur is er die dag koersbal in de grote zaal, de biljartzaal is tussen 10.00 en 12.00 uur geopend. Adriƫnne van Krimpen geeft donderdag gymles tussen 10.00 en 11.00 uur. Ook op deze dag is het vrij biljarten tussen 10.00 en 12.00 uur. Vrijdag kunnen mensen yogalessen volgen van Ton Cloin in de grote zaal tussen 10.00 en 12.00 uur. De biljartzaal is wederom tussen 10.00 en 12.00 uur geopend.

BOL bekijkt daarnaast met de GGD of er een cursus valpreventie kan komen. Meer informatie: www.stg-bol-liempde.nl of telefoonnummer (0411) 63 16 51.