GESLAAGDE RECORDEDITIE TENNISTOERNOOI

'RTL-TV Merletten' overtreft verwachtingen

Bij tennisvereniging LTV De Merletten werden zondag de finales gespeeld van het jaarlijkse open toernooi. In tien dagen tijd werden er 347 wedstrijden gespeeld door 413 spelers, een recordaantal. Dat leverde in totaal 24.605 minuten tennis op. Er werd gespeeld in de categorieën 2 tot en met 8, in enkel-, dubbel- en gemengd dubbelspel. Naast veel Boxtelse deelnemers, waren er ook regionale professionals, waaronder enkele spelers uit de top 100 van Nederland actief.

Koen Schuurmans ging er in het heren enkelspel categorie 2 met de winst vandoor. Bij de dames enkel categorie 3 stond Georbella Fini aan het einde van het toernooi op de hoogste trede. In het dubbelspel zegevierde bij de heren het duo Jeroen van Beers en Danny van Kessel. Het koppel Freekje Bakx-Maas en Sanne Gruijters eisten bij de damesdubbel de trofee op. Bij het gemengd dubbel kwamen Lex Enklaar en Karlijn van den Dungen als overwinnaars uit de bus.

TELEVISIE

Dit jaar stond met 'RTL-TV De Merletten' het televisiethema centraal. Om dit uit te dragen werd het hele toernooi dagelijks verslagen vanuit de het paviljoen dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot Studio Merletten. ,,Het toernooinieuws op en langs de baan werd iedere dag uit de doeken gedaan door vijf reporters.

LIVESTREAM

Verder werden enkele finalewedstrijden via een livestream online uitgezonden. Dat zorgde voor meer dan tienduizend online views en leverde veel positieve reacties op. ,,Iedereen kan een tennistoernooi organiseren, maar wij willen onze deelnemers én het publiek een gevoel van positieve energie meegeven. Je wilt niet voldoen aan verwachtingen, je wilt die overtreffen", aldus toernooileider Casper von Harenberg.

TENNISSTERREN

Tijdens de prijsuitreiking werden de toernooideelnemers extra in het zonnetje gezet. Ze werden via een rode loper ontvangen als echte tennissterren, compleet met rookmachines en een dj die zorgde voor passende opkomstmuziek.

FOTO BOVEN: Tijdens de finale van het jaarlijkse Open Toernooi Merletten werd gestreden om de hoofdprijs. (Foto: Gerard Schalkx).