In het voorjaar van 2014 maakte Hélène van As haar debuut in de Boxtelse gemeenteraad. In maart van dit jaar werd ze herkozen. (Foto: Peter de Koning).
In het voorjaar van 2014 maakte Hélène van As haar debuut in de Boxtelse gemeenteraad. In maart van dit jaar werd ze herkozen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'NIET TE COMBINEREN MET WERK EN GEZIN'

Fractievoorzitter CDA verlaat gemeenteraad

CDA-fractievoorzitter Hélène van As verlaat de Boxtelse gemeenteraad. Ze kan het raadslidmaatschap naar eigen zeggen niet langer combineren met gezin en werk. Roel de los Hoyos is haar beoogd opvolger.

Van As, die sinds 2014 fractievoorzitter van de Boxtelse christen-democraten was, heeft haar besluit maandagavond aan de CDA-leden meegedeeld tijdens de zomerborrel van haar partij. ,,Het was een lastige beslissing. Het raadslidmaatschap is niet iets wat je half kunt doen. Na 8,5 jaar commissielid en raadslid te zijn geweest, doe ik een stapje terug. Maar vanzelfsprekend zal ik actief blijven voor het CDA", aldus Van As. Ze geeft aan dat ze het werk ontzettend gaat missen. ,,Ik heb al die tijd mijn rol als raadslid met veel plezier vervuld. Het mooie aan dit werk is dat je in alle lagen van de gemeenschap een kijkje in de keuken mag nemen. De samenwerking met alle fractieleden heb ik ook altijd al prettig ervaren."

JEUGD

Het CDA draagt voor de vrijkomende raadszetel de 24-jarige De los Hoyos voor. Hij is student fiscale economie en heeft zich de voorbije periode ingewerkt als steunfractielid.

Naar verwachting zal de gemeenteraad zich dinsdag 18 september over diens geloofsbrieven buigen. Daarna kan De los Hoyos worden geïnstalleerd als raadslid. Vera Brouns-Wagenaars wordt op dat moment fractievoorzitter. Kübra Atalay bezet de derde Boxtelse CDA-zetel.