Afbeelding
Foto: Hans Verberk

EERSTE TEAMS MEP BELEVEN PRIMA START VAN SEIZOEN

Ouderen genieten van tophockey

RENS VAN DEN ELSEN

Het sportpark van hockeyclub MEP stond dit weekend in het teken van het jaarlijkse Summer Trophy Toptoernooi. Deze 32e editie van het evenement droeg de naam van stichting Met je Hart. Een groep ouderen mocht daarom zaterdag de wedstrijd van de vrouwenploeg van MEP tegen Almere bijwonen. Zij kreeg daarbij een ware vip-behandeling.

Volgens Ivy van Geel van Met je Hart Boxtel hebben de ouderen echt genoten van de ambiance. ,,Deze doelgroep komt natuurlijk niet zo vaak meer buiten. Als ze dat al doet dan is het op 'pantoffel-afstand', dus een blokje om met de rollator. Dat MEP hen nu de kans gaf om een wedstrijd bij te wonen werd dan ook erg gewaardeerd." Een van de aanwezigen bleek een oud-hockeyster van De Hopbel uit Schijndel. De 92-jarige speelde daar zeventig jaar geleden voor het laatst. ,,Het is mooi om te zien hoe zo iemand dan helemaal opbloeit. Ze vroeg zich zelfs nog af of er niet meer aan buitenspel werd gedaan", vertelt Van Geel lachend.

Tijdens de wedstrijd van het vrouwenteam werden de negen ouderen door vrijwilligers van de hockeyclub verwend met hapjes en drankjes. ,,De voorzitter van MEP kwam hen nog een handje geven. Daar zijn de ouderen dan ook echt trots op. Ook onderling was er veel interactie. Alle ouderen hadden ook interesse in sport, dus dat schiep wel een band en er werd volop gekletst."

VOORBEREIDING

Het toernooi zelf was volgens een woordvoerder van MEP ook een succes. De wedstrijden dienden voor de nieuwe coaches Stijn Koesen (Dames 1) en Sven van der Most (Heren 1) als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zij kijken beiden tevreden terug op de behaalde resultaten. Het vrouwenteam eindigde als derde in een deelnemersveld van zes. De eerste plaats ging naar Almere. De heren speelden zondag in de finale tegen Union maar dolven daarin het onderspit. Saillant detail: ze verloren van het team van hun oud-coach Erik Verzijden, die tot afgelopen seizoen het mannenteam begeleidde én tevens het Summer Trophy Toptoernooi mee organiseerde.

De winnende teams van het toernooi ontvingen een speciale beker. Deze werden namelijk ook gebruikt tijdens de eerste editie van het toernooi. Destijds werd dat nog gehouden onder de naam Baby Dump-toernooi.

GROTE FOTO BOVEN: MEP-speler Floris Veldhuis, een junior die mee mocht doen met de heren, is tijdens het toptoernooi in duel met Union-speler Pepijn Tesser. Coach Erik Verzijden, vorig jaar nog trainer van MEP, won zondag met zijn nieuwe team Union de finale van de Boxtelse hockeyers.

KLEINE FOTO BOVEN: Vrijwilliger Mariska Raaijmakers van MEP bedient hier de senioren, die op uitnodiging van stichting Met je Hart een bezoekje brachten aan het toptoernooi. (Foto's: Hans Verberk).


Ad Pennings wint regiomix van JBV De Walnoot

De wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot telde maandag 46 spelers. Ad Pennings ging er tijdens het toernooi, dat plaatsvond op de buitenbanen van de vereniging aan de Selissenwal 25, met de winst vandoor. Hij scoorde 30 punten.

Sjaan Lavrijsen maakte pas op de plaats door met 27 punten als tweede te eindigen. Op gepaste afstand volgde Nanda van Weert op de derde plaats met 23 punten. Ben van Casteren en Leo Bekers werden gedeeld vierde met twintig punten. André Teulings, Marlies van Vught en Jos van Grinsven eindigden op de respectievelijk zesde, zevende en achtste plaats.

Geïnteresseerden zijn iedere maandag welkom om mee te doen met het wekelijkse toernooi. Aanmelden kan die dag vanaf 13.00 uur bij De Walnoot. Meer informatie is te vinden op de website van de club: www.jbvdewalnoot.nl.

Afbeelding