Afbeelding
Foto:

Talent Factory wil groot kinderkoor starten in Liempde

Met zijn allen hippe popnummers zingen in één groot koor. Talent Factory is op zoek naar talentvolle jeugdige zangers die hier wel oren naar hebben. Met het initiatief Song & Dance is het plan om in twee leeftijdsgroepen te starten.

Deelnemers krijgen les in zang en trainen het gehoor. Zij werken met popnummers en lichte muziek, zowel één- als meerstemmig, a capella én onder begeleiding van een muziekband. Bovendien krijgen de kinderen les in dans, choreografie en improvisatie.

De lessen zang en dans vinden plaats op maandag van 16.00 tot 17.30 uur in de accommodatie van Talent Factory aan de Bergstraat 11 in Liempde. Deze worden gegeven door professionals Karin Tooren (zang) en Haico Berkelmans (dans).

Bij voldoende aanmeldingen wordt gestart in twee leeftijdsgroepen: Kids (7 tot en met 11 jaar) en Teens (12 tot en met 16 jaar). Maandag 3 september is er om 16.00 uur een gratis introductieles. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.talentfactory.nl.


Liempdenaren rijden 24 uur lang op solex

24 uur hebben ze samen gereden op een solex: Paul van Boxtel, Kevin van de Grint en Martijn van Gerven uit Liempde. Samen met Jos van Gerven als monteur is het Solex Team Liempde gelukt om de jaarlijkse 24-uurs Solex Race in Heeswijk af te leggen. De rondjes werden liefst 223 keer afgelegd en het viertal eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke twintigste stek.

Zaterdagmiddag om vier uur startte de 24-uursrace in Heeswijk. Er werd gereden voor het goede doel: Kinderen Kankervrij (KiKa). De deelnemers moesten binnen een dag zoveel mogelijk rondjes rijden over het evenemententerrein, maar ook door een stierenstal, door de kroeg en over het podium.

Solex Team Liempde startte op een achttiende plek van de in totaal honderd deelnemende ploegen. Dankzij flinke hoosbuien ten tijde van de start, ontstond er een nieuw bijzonder spelmoment: alle solexen kwamen moddervet door de eerste ronde. Op wilskracht krabbelden de coureurs op naar een veertiende plek.

GOEDE RONDETIJDEN

Maar dankzij wat technische problemen, viel de formatie terug naar de 36e stek. ,,Dat was extra jammer, want de rondetijden van onze coureurs waren op dat moment goed voor een top tien-klassering", laat Jos van Gerven weten. Door die snelle rondes, klom het team weer op naar een positie bij de eerste twintig.

Het circuit werd echter slechter en er ontstonden nieuwe mankementen aan de solex. En iedere reparatie kost weer enkele minuten, wat al gauw een ronde qua tijd kan schelen. Desalniettemin bleef het Solex Team Liempde bij de beste dertig rijden. De Liempdenaren ploeterden door en maakten het etmaal rijdend vol. Uiteindelijk werden er 223 rondjes afgelegd; het leverde een knappe twintigste plaats op. Jos van Gerven is trots: ,,Volgend jaar willen we natuurlijk weer aan de start verschijnen van dit zware, maar o zo prachtige evenement."

Ook werd er een puike prestatie geleverd voor KiKa: alle teams haalden 26.921,94 euro op voor het goede doel.

FOTO ONDER: Jos van Gerven, Martijn van Gerven, Kevin van de Grint en Paul van Boxtel (v.l.n.r.)uit Liempde reden mee tijdens de 24-uurs Solex Race in Heeswijk KiKa. (Foto: Jos van Gerven).